Animalele de companie imbunătăţesc viaţa persoanelor cu probleme de sănătate mintală

 
Marți, 20 Februarie 2018 12:38
Publicat în Pet Mania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Persoanele care deţin animale de companie reuşesc să gestioneze cu mai mult succes afecţiunile mintale de care suferă, conform unui studiu publicat recent de trei universităţi din Marea Britanie, citat de agenţia Xinhua.
În cadrul primei analize sistematice a dovezilor existente, o echipă de oameni de ştiinţă din Manchester, Liverpool şi Southampton a demonstrat modul în care deţinerea unui câine sau a unei pisici, ori a altor animale precum peşti, hamsteri şi cinteze le ajută pe persoanele care suferă de probleme de sănătate mintală de lungă durată.
Publicat în jurnalul BMC Psychiatry, studiul realizat de cercetători de la cele trei universităţi principale din aceste oraşe a revizuit o serie de lucrări ştiinţifice asupra impactului deţinerii animalelor de companie.

Animalele de companie îi încurajează pe proprietari să facă mişcare şi să socializeze

Specialiştii au analizat 8.145 de articole ştiinţifice, iar concluzia lor a fost că proprietarii animalelor de companie au reuşit să îşi gestioneze mai bine trăirile cu ajutorul acestora. Animalele au reprezentat o modalitate importantă de distragere a atenţiei celor care se simţeau stresaţi din cauza problemelor mintale de care sufereau, iar prezenţa lor era privită pozitiv în special datorită faptului că nu emiteau judecăţi.
''Animalele de companie le-au oferit acceptare fără prejudecăţi şi susţinere necondiţionată, ceea ce de multe ori nu primeau din cadrul altor relaţii de familie sausociale'', a explicat Helen Brooks din cadrul Universităţii din Liverpool.
În plus, animalele au contribuit la atenuarea senzaţiei de singurătate. În acest sens, o proprietară de hamster a declarat faptul că prin simpla hrănire şi curăţare a cuştii acestuia simţea că animal îi dădea un scop în viaţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu