Acest câine de rasă mare este favoritul francezilor (şi nu, nu este Labradorul!) Recomandat

Sâmbătă, 05 Februarie 2022 00:00
Publicat în Pet Mania
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Această rasă de câini poate avea o culoare roşie, neagră sau pătată. Jucăuşă, fidelă şi afectuoasă, ea este, pentru al patrulea an consecutiv, cea mai populară printre francezi. Niciodată francezii nu au iubit atât de mult câinii. În acest an, Cartea de Origine Franceză (LOF - care ţine situaţia naşterilor la câini de rasă) a înregistrat 276.506 înregistrări de căţeluşi de rasă pură, o creştere de 13% faţă de 2020. Un record absolut de la crearea sa în 1885.

Acest entuziasm pentru căţei este de aşa natură încât Franţa este a treia ţară în lume la câini de rasă pură pe teritoriul său, după Rusia şi Japonia. Franţa este, de fapt, locuită de 2,5 milioane de canide. Şi Parisul este chiar şi oraşul în care densitatea câinilor este cea mai mare... din lume. Dar care rasă de câini este cea mai populară la francezi, dintre cele 298 înregistrate în 2021? Facem bilanţul cu o clasificare stabilită de LOF.

Ciobănescul Australian este (încă) câinele preferat al francezilor, fiind în vârful topurilor... ca în fiecare an, din 2018. În 2021, 20.449 de înregistrări ale rasei la LOF, o creştere uluitoare de 22%, faţă de anul precedent. Este aşa de populară încât rasa a doborât un nou record: a fost prima care a depăşit 20.000 de înregistrări în Franţa în doar un an.

Pe podium se menţin şi Golden Retriever-ul alături de Ciobănescul Belgian. Golden Retriever-ul, care a ajuns anul trecut pe poziţia a 4-a, ocupă locul 2 pe podium - în defavoarea Staffordshire Bull Terrier-ului, cu care face schimb de locuri. Înscris de 14.444 de ori în anul 2021, întâmpină şi un interes cu 20% mai mare decât în 2020. Urmează Ciobănescul Belgian, care îşi păstrează locul 3, cu 13.542 de înmatriculări (+12% faţă de 2020).

2021, un an record pentru câini de rasă pură... şi abandonuri! Nu o putem repeta niciodată suficient: primirea unui însoţitor în casa ta este o alegere atent gândită... care trebuie să dureze toată viaţa. Dacă francezii nu au cumpărat niciodată atât de mulţi câini de rasă pură ca în 2021, tot ei deţin şi un alt record: cel al celui mai mare număr de abandon la animalele de companie atins vreodată. În vara trecută, aproape 17.000 de câini, pisici şi alte animale de companie (iepuri, hamsteri, şerpi etc.) au fost abandonaţi de proprietari.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu