Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat, a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei Recomandat

Vineri, 30 Septembrie 2022 10:27
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, aflat în centrul unui scandal de plagiat, şi-a anunţat joi seară, 29 septembrie 2022, demisia din funcţie. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei”, a scris acesta pe Facebook. La scurt timp, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu şi că va fi făcută rapid o nouă propunere de ministru al Educaţiei, notează hotnews.ro.

Demisia lui Sorin Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, ca urmare a dezvăluirilor făcute de jurnalista Emilia Şercan.

Sorin Cîmpeanu şi-a anunţat demisia într-o postare pe Facebook: „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam şi una şi alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine”, a scris acesta, care enumeră apoi „schimbările reuşite” în mandatul său de ministru şi care „au pus bazele reformei România Educată”. Nu menţionează însă motivul pentru care a decis să demisioneze din funcţie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la scurt timp că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei şi că urmează să aibă loc consultări în PNL şi în cadrul coaliţiei de guvernare pentru a valida „cu celeritate” o nouă propunere de ministru.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu