Gabi Luncă, marea interpretă de muzică lăutărească, a murit răpusă de COVID-19 Recomandat

Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 15:06
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă un nume mare al muzicii lăutăreşti a murit, vineri noaptea, la numai o zi după ce interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieşteanu a murit infectat cu noul coronavirus, joi noaptea. 

Gabi Luncă a decedat, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, după ce s-a infectat de COVID-19 în urmă cu două săptămâni. Fiica artistei, Rebeca Onoriu, a anunţat decesul mamei sale în noaptea de vineri spre sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă şi acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutăreşti şi populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998. Artista s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă.

Cornelia Catanga, a murit, în urmă cu o săptămână, la vârsta de 63 de ani, din cauza COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu