ELEVUL ANONIM: Ministerul Educaţiei ar trebui să fie redenumit în Ministerul Neconsultării Recomandat

Vineri, 29 Octombrie 2021 13:18
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevul Anonim a iniţiat o investigaţie prin care a aflat că Sorin-Mihai Cîmpeanu refuză să comunice, ori să accepte la discuţii, în Comisia de Dialog Social (CDS), organizaţiile care nu sunt de acord cu el. "Conform surselor noastre, domnul ministru te cheamă la discuţii (desigur, ca observator fără drept de vot!) doar dacă vrea el. Invitaţii nu au certitudinea că vor fi chemaţi şi a doua oară. Însă, există posibilitatea să nu fii chemat dacă nu susţii planurile şi ideile domnului Cîmpeanu. Consiliul Naţional al Elevilor face jocul Ministerului Educaţiei de ani buni, dar nu zice nimeni nimic. Am aflat în această lună că reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor au fost de acord cu domnul Cîmpeanu pe mai multe subiecte. Nu doar că l-au susţinut pe acesta, ci au venit şi cu amendamente pentru bursele elevilor. Ideile ministrului interimar al Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu ajung să fie puse în aplicare prin ajutorul venit din partea elevilor! Structura de reprezentare a elevilor a ajuns în stadiul în care să se dezică de modul prin care a transmis informaţiile Ministerul Educaţiei. Însă, Elevul Anonim consideră că domnului Cîmpeanu i-a plăcut susţinerea CNE în cadrul Comisiei de Dialog Social. Dumnealui va avea o scuză mereu: „Aşa au vrut elevii!”. Teoria noastră este susţinută şi de domnul preşedinte al Federaţiei Naţionale ale Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache. I-am adresat domnului Cristache mai multe întrebări pe e-mail privind speculaţiile noastre şi veridicitatea lor. Acesta a afirmat clar că la consultările din Comisia de Dialog Social participă doar cei care sunt de acord cu domnul ministru. „Bună dimineaţa! Da, aşa e! Cine nu e de acord cu el, e împotriva lui. Sindicatele şi patronatele. (...) CNE îi cam face jocul.”", transmite Elevul Anonim prin intermediul unui comunicat de presă.

Elevul Anonim a decis să discute cu Asociaţia Elevilor din Constanţa. "În urma unor cercetări mai atente, am decis să discutăm cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, întrucât pe minuta şedinţei din 20 iulie 2021, preşedintele asociaţiei, doamna Ariana Dudună apare ca reprezentant AEC, totuşi pe ultima minută postată doamna preşedinte nu apare, dar nici AEC nu apare. Am ajuns totodată să constatăm că pe website-ul http://dialogsocial.gov.ro/ nu sunt publicate pentru şedinţe minutele şi ordinea de zi. Aşadar, ne punem întrebarea: Principiul transparenţei este cunoscut în Ministerul Educaţiei? Din păcate, nu am reuşit să vorbim cu preşedintele AEC, dar conform surselor noastre am aflat că Asociaţia Elevilor din Constanţa nu a mai fost invitată de domnul ministru la şedinţele Comisiei de Dialog Social a Ministerului Educaţiei. Acesta este cruntul adevăr cu care ne confruntăm. Ministrul Sorin-Mihai Cîmpeanu manipulează componenţa Comisiei de Dialog Social ca să fie în favoarea sa. Este corect ceea ce face acesta? Noi credem că nu!", precizează Elevul Anonim.

Elevul Anonim cere Guvernului României revocarea de urgenţă din funcţia de ministru al educaţiei pe Sorin-Mihai Cîmpeanu. "În acelaşi timp, Elevul Anonim consideră că Ministerul Educaţiei are ceva de ascuns. Solicităm publicarea tuturor minutelor Comisiei de Dialog Social din Ministerul Educaţiei! Anticipând că Ministerul Educaţiei nu va termina această practică de neconsultare, cerem Guvernului României revocarea de urgenţă din funcţia de ministru al educaţiei pe domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu. De ce trebuie demis? Domnul ministru interimar a declarat public dorinţa de schimbare a plafonului de acordare al burselor de merit de la media 8.50 la 9.50. Criticăm declaraţiile domnului Cîmpeanu, deoarece în poziţia sa de ministru interimar îşi doreşte mult mai mult să distrugă sistemul educaţional românesc. Un guvern interimar nu ar trebui să poată lua decizii care au efect în următorul semestru şcolar. Un ministru interimar nu se poate juca cu bursele de merit!", menţionează Elevul Anonim.

Elevul Anonim solicită ca domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu să nu fie introdus pentru funcţia de ministru al Educaţiei în cabinetul domnului Nicolae Ciucă. "În momentul actual trecem printr-o criză politică şi suntem la a doua încercare de a desemna Guvernul României. Elevul Anonim solicită ca domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu să nu fie introdus pentru funcţia de ministru al Educaţiei în cabinetul domnului Nicolae Ciucă. Dacă se va regăsi în lista de miniştri pentru funcţia de ministru al Educaţiei, solicităm parlamentarilor din comisiile de învăţământ din Senat şi Camera Deputaţilor acordarea avizului negativ domnului Cîmpeanu. Pe lângă schimbarea plafonului de acordare a burselor şi manipularea componenţei CDS, domnul Cîmpeanu nu a reuşit în timp util să schimbe programa pentru clasa a IX-a. Generaţia de elevi intrată în primul an de liceu în anul şcolar 2021-2020 este prima generaţie care a avut parte de examenul de Evaluare Naţională bazat pe competenţe. De asemenea, aceşti elevi au parcurs ciclul gimnazial cu o programă nouă, pliată pe nevoile elevilor, dar la liceu se întorc la memorarea mecanică a informaţiilor şi reproducerea lor în teste. Foarte mulţi elevi sunt rămaşi în urmă şi parcurg materia pentru examenul de Bacalaureat pe o programă învechită. Ministerul Educaţiei a amânat aprobarea planurilor cadru pentru liceu!", potrivit comunicatului citat.

Elevul Anonim a primit un răspuns de la Ministerul Educaţiei. "În alte considerente, în urma celor 30 de revendicări trimise de Elevul Anonim către Guvernul României, partidele politice, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, am primit un răspuns de la Ministerul Educaţiei. Suntem supăraţi să aflăm că Ministerul ne-a răspuns cu aceleaşi false promisiuni pe care le face din 2011 până în prezent. Revendicările noastre pot fi vizualizate aici: shorturl.at/qyOZ7, iar răspunsul ME poate fi vizualizat aici: shorturl.at/ryDU3. Astfel, domnul Cîmpeanu este un manipulator al Comisiei de Dialog Social din Ministerul Educaţiei, un om care vrea să abandoneze copiii, un inginer care nu are treabă cu educaţia, un om care şi-a cumpărat funcţia prin linguşirea lui Cîţu, un om fără integritate care a schimbat mai multe partide politice decât costumele pe care le poartă! Cere şi tu demiterea domnului ministru al educaţiei, semnând petiţia iniţiată de Elevul Anonim pe platforma Declic aici: https://campaniamea.declic.ro/p/demitere!", conchide Elevul Anonim.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu