Elevii să fie scoşi în faţa clasei şi certaţi de profesori dacă nu respectă regulile, propunere controversată a Ministerului Educaţiei Recomandat

Joi, 22 Decembrie 2022 15:38
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Propunere controversată a Ministerului Educaţiei: elevii să fie scoşi în faţa clasei şi certaţi de profesori dacă nu respectă regulile. Ba mai mult, se pregătesc sancţiuni pentru cei care nu poartă uniformă, notează digi24.ro.
Statutul Elevului ar putea fi modificat imediat după Crăciun, potrivit surselor Digi24. Practic, potrivit măsurilor propuse de Minister, apar mai multe ocazii în care elevii ar putea fi sancţionaţi de către profesori.
Ca noutate, ordinul de ministru propune ca elevii să fie sancţionaţi în faţa clasei de către cadrul didactic, de faţă cu alţi colegi.
În plus, copiii care creează probleme ar putea fi mutaţi disciplinar la o altă şcoală care are resursele necesare pentru a putea corecta comportamentul elevului ce a comis o abatere.
În momentul de faţă, când greşeşte, unui elev fie i se poate face observaţie, poate fi mustrat în scris, chiar i se poate retrage bursa, sau, în situaţii mai complicate, poate să îi fie scăzută nota la purtare sub 6.
În plus, elevii care adună peste 40 de absenţe ar putea fi mutaţi la o altă unitate de învăţământ.
Şi ţinuta elevilor intră în atenţia ministrului Educaţiei. Chiar dacă, în prima conferinţă de presă de la preluarea mandatului Ligia Deca spunea că „uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme nu devine instrument de excluziune”, iată că o modificare în noul ordin de ministru prevede că elevii nu se mai pot îmbrăca aşa cum îşi doresc, iar lipsa unor elemente de identificare cu şcoala de care aparţin poate fi sancţionată cu observaţie sau chiar mustrare scrisă.
Ştim că şcolile de la noi sunt mediul perfect pentru episoade violente între elevi şi profesori. În cazul în care şcoala recomandă consilierea unui elev care a provocat probleme, însă părintele nu acceptă ajutorul personalului din şcoală, respectivul elev nu va mai beneficia de ridicarea sancţiunilor aplicate pentru comiterea episoadelor de violenţă sau bullying la şcoală.
Publicate prima dată de edupedu.ro, modificările ar fi trebuit să fie discutate în următoarea Comisie de Dialog Social, însă Ordinul a fost retras de pe ordinea de zi şi va fi rediscutat după Crăciun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu