Bombardier rusesc care s-a apropiat de litoralul românesc, interceptat de două avioane de vânătoare britanice Recomandat

Miercuri, 18 August 2021 11:04
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Două aeronave Eurofighter Typhoon aparţinând Forţelor Aeriene Regale Britanice au executat marţi, 17 august 2021, o misiune de poliţie aeriană în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, pentru interceptarea unui bombardier Suhoi Su-24 rusesc care s-a apropiat foarte mult de spaţiul aerian românesc.
Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.
Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea celor două aeronave Eurofighter Typhoon aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO. Decizia a fost luată în urma detectării activităţii aeriene a Federaţiei Ruse în apropierea Regiunii de Informare a Zborurilor (Flight Information Region - FIR) Bucureşti, în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, anunţă MApN.
Aeronavele britanice au interceptat aeronava SU-24 Fencer prin identificare vizuală a acesteia, în jurul orei 10.50, care, după ce s-a apropiat până la 40-50 km de spaţiul aerian naţional s-a retras părăsind FIR Bucureşti. Cele două aeronave britanice au executat patrulare aeriană până la ora locală 11:30, după care au revenit la aerodromul de bază, mai precizează ministerul.
Suhoi Su-24 este un avion de bombardament şi atac la sol supersonic, biloc, bimotor şi cu aripi cu geometrie variabilă. Su-24 are o autonomie de peste 2.7000 de km şi poate atinge o viteză de 1,6 Mach la altitudini mari.

Sursa foto: Royal Air Force

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu