Top 5 - cele mai periculoase şi absurde operaţii estetice

Marți, 29 Iunie 2010 21:07
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5. Eliminarea cu laser a firelor de păr

Razele laser pot distruge foliculii de păr, conducând, în teorie, la eliminarea pilozităţii nedorite. În practică, tratamentul funcţionează în special în cazul persoanelor cu ten deschis şi păr închis la culoare, durează luni întregi, nu elimină toate firele de păr, doare destul de tare şi provoacă, în unele cazuri, cicatrici. Un aspect şi mai descurajant este că efectul terapiei cu laser poate dura numai câţiva ani. “Mai bine luaţi din nou în calcul bicurile de ras. Tehnologia a ajuns până la 5 lame”, se amuză jurnaliştii de la LiveScience.com.

4. Piercing-urile

Găurirea zonei inferioare a lobului urechii nu generează efecte nedorite decât în foarte puţine cazuri, însă nu la fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte piercing-urile făcute în alte zone ale corpului. Spre exemplu, găurile în sfârcuri se vindecă în aproximativ un an şi împiedică alăptarea. Pirecing-urile în zonele genitale duc de multe ori la ruperea prezervativelor şi astfel sporesc şansele contractării unor boli transmise pe cale sexuală. De asemenea, cei care îşi pun inele în limbă se aleg de multe ori cu dinţii ciobiţi.

3. Înalbirea pielii

În cazul albirii pielii, tratamentele ieftine sunt adesea morale. Substanţele pentru înălbit pielea conţin în multe cazuri substanţe toxice şi chiar cancerigene, precum mercur. În timp ce vesticii îşi înalbesc de obicei semnele din naştere sau petele de vitiligo, multe persoane din Asia şi America Latină tânjesc după idealul vestic de frumuseţe, care le deschide mai multe uşi pe plan profesional.

2. Machiajul permanent

Femeile care nu vor să-şi mai piardă timpul cu rujuri, dermatografe şi fond de ten pot opta pentru aplicarea unui tatuaj permanent, operaţiune care foloseşte aceleaşi tehnici şi instrumente ca şi tatuajele. Procedura este însă destul de riscantă, în condiţiile în care este puţin probabil ca gusturile unei persoane în materie de machiaj să nu se schimbe în timp.

1. Scurtarea degetelor de la picioare

În Statele Unite, cea mai nouă operaţie estetică este scurtarea degetelor de la picioare, pentru ca femeile să arate mai bine când poartă pantofi cu tocuri. Operaţia implică înlăturarea unor segmente din oasele degetelor de la picioare. Efectul pe termen lung este încă necunoscut, însă operaţia va duce cel mai probabil la apariţia artritei. „Pe de altă parte, dacă îţi permiţi ultimii pantofi Manolo Blahnik şi operaţia de 10.000 de dolari, vei avea suficienţi bani şi pentru a angaja pe cineva să te poarte de colo colo”, scriu jurnaliştii de la Live Science.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu