Kevin Spacey, vizat de trei noi anchete pentru agresiuni sexuale

Vineri, 06 Iulie 2018 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei noi plângeri pentru agresiune sexuală au fost depuse, în Marea Britanie, la adresa actorului american Kevin Spacey, care este deja anchetat de Scotland Yard pentru fapte similare, potrivit people.com, citat de Mediafax.
Recompensat cu două premii Oscar şi considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a dispărut din viaţa publică după un val de acuzaţii de abuz sexual care i s-au adus la sfârşitul anului trecut.
Poliţia metropolitană londoneză îl anchetează pe Spacey după ce trei bărbaţi l-au acuzat de agresiuni sexuale, fapte care au avut loc în Westminster, în 1996, în Lambeth, în 2008, şi în Gloucester, în 2013.
Aceste plângeri se alătură altor trei depuse la adresa lui Spacey, în vârstă de 58 de ani, şi care sunt deja cercetate de Scotland Yard.
De asemenea, în aprilie, procuratura din Los Angeles a confirmat că reanalizează o acuzaţie de abuz sexual adusă lui Kevin Spacey. Însă, potrivit platformei de ştiri americane tmz.com, cazul ar putea fi respins, pentru că datează din anii 1990, iar fapta ar putea fi considerată prescrisă.
Spacey nu a fost pus sub acuzaţie deocamdată, însă cariera acestuia a fost în mare parte distrusă.
Nu în ultimul rând, marţi, celebrul actor Guy Pierce a declarat într-un interviu acordat în talk show-ul australian "Interview" că Spacey este "un tip care nu îşi poate ţine mâinile acasă".
La sfârşitul lui 2017, compania Netflix a anunţat că filmările pentru serialul TV "House of Cards" vor fi reluate la începutul acestui an fără Kevin Spacey, cel de-al şaselea sezon şi ultimul al producţiei urmând să se concentreze pe personajul Claire Underwood, interpretat de actriţa Robin Wright.
Iniţial, compania Netflix suspendase producţia celui de-al şaselea şi ultim sezon al serialului "House of Cards", în care Kevin Spacey joacă rolul preşedintelui american Francis Underwood, după ce vedeta americană a fost acuzată de hărţuire sexuală de actorul Anthony Rapp.
În luna octombrie 2017, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual, după ce Anthony Rapp - un actor care a jucat în producţii precum "Star Trek - Discovery" şi "Rent" - l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. De asemenea, actorul a fost acuzat că a încercat să violeze un tânăr de 15 ani.
Spacey a scris apoi pe reţeaua online Twitter că a iubit şi femei şi bărbaţi, dar în prezent trăieşte ca un bărbat homosexual.
În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Rapp, Spacey a scris într-un mesaj pe Twitter: "Îi port un respect şi o admiraţie deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, şi îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toţi aceşti ani".
Foşti angajaţi ai serialului "House of Cards" au spus că Spacey a transformat platourile de filmare într-un mediu "toxic", acuzându-l de hărţuire. Acuzaţii similare au făcut şi foşti angajaţi ai teatrului The Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a fost director artistic, în perioada 2004 - 2015.
Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "American Beauty" şi "Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects". Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu