„Cruella”, o poveste fermecătoare despre originea celui mai detestat şi stilat personaj din istoria Disney Recomandat

Joi, 03 Iunie 2021 15:40
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima şi singura alegere pentru a o portretiza pe Cruella a fost actriţa Emma Stone, care a acceptat imediat, relatează Cinemagia.ro.
Actriţa Emma Stone joacă rolul principal în noul film live-action sub semnătura Disney - „Cruella” - o poveste fascinantă despre una dintre figurile legendare ale cinematografiei, o ticăloasă de primă mână care a fermecat şi intrigat generaţii.
Povestea din noul film „Cruella” ne poartă în anii 1970, în Londra revoluţiei punk-rock, pe urmele unei tinere trişoare Estella, o fată creativă şi deşteaptă, hotărâtă să îşi facă un nume şi să aibă o carieră în design.
Ea se împrieteneşte cu o pereche de hoţi tineri care sunt înnebuniţi după apetitul ei pentru trăznăi în afara legii şi împreună îşi construiesc o viaţă pe străzile Londrei. Într-o zi, flerul Estellei şi simţul ei pentru modă atrag atenţia Baronesei von Hellman, o legendă în domeniu, intepretată magistral de Emma Thompson. Dar relaţia lor pune în mişcare un întreg mecanism de evenimente care o vor determina pe Estella să scoată la lumină partea sa răutăcioasă şi să devină răzbunătoarea Cruella.
Din distribuţia filmului mai fac parte şi Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste şi Mark Strong. Regia este semnată de Craig Gillespie, iar scenariul de Dana Fox şi Tony McNamara.

O poveste despre origini

Personajul Cruella de Vil a apărut prima dată în paginile cărţii scrise de Dodie Smith în anii ’50 şi a fost adus pe marele ecran în prima ecranizare Disney din 1961, apoi în remake-ul live-action din 1966 şi în continuarea din 2000.
Desfăşurându-se în era punk din Londra anilor ’70, „Cruella” redă o poveste originală despre călătoria unei tinere de la non-conformism la statutul de răufăcătoare stilată. Estella (Tipper Seifert-Cleveland), o persoană plină de energie şi creativitate, vede lumea dintr-o perspectivă diferită de cei din jurul ei. A trecut prin drama pierderii mamei, îşi ascunde părul albit cu vopsea roşie şi totuşi se simte ca un extraterestru între colegii de şcoală.
Estella îi urmează pe prietenii săi Horace (Joseph MacDonald) şi Jasper (Ziggy Gardner) şi se dedă unei vieţi de vagadond pe străzile Londrei, trăind din şmecherii şi mici furtişaguri, dar visând la clipa când va ajunge un designer de modă cunoscut. La 25 de ani, Estella (Emma Stone) are parte de şansa vieţii ei, atunci când Jasper (Joel Fry) îi face rost de un job la magazinul cel mai trendy al momentului, Liberty. Aici începe de jos, e femeie de serviciu. Într-o noapte, însă, spiritul creativ pune stăpânire pe ea şi ea îşi face de cap în magazin. E concediată a doua zi, dar chiar când părăsea locaţia, creaţia ei este remarcată de legenda modei, Baroneasa (Emma Thompson).
Acum Estella e convinsă că şi-a găsit mentorul perfect care o va ghida în lumea modei şi devine ucenicul perfect până când, într-o bună zi, o vede pe Baroneasă purtând un colier care a aparţinut mamei ei şi care, de drept, este al ei. Cu ajutorul lui Jasper şi al lui Horace pune la cale un plan murdar cu scopul de a lua colierul de la Baroneasă, care urmează să îl poarte la un bal cu cod vestimentar obligatoriu alb şi negru.
Estella îşi caută rochia perfectă pentru acest eveniment şi ajunge într-un magazin unde îl întâlneşte pe Artie (John McCrea), un vânzător care îi pune la dispoziţie rochia ideală. Aşa ajunge să îşi facă o intrare spectaculoasă la bal, devenind Cruella, purtând o rochie roşu aprins şi o coafură cu alb şi negru. Baroneasa, bineînţeles, vrea cu disperare să afle cine este invitata misterioasă. În acest timp, Horace şi Jasper se pregătesc să fure colierul, însă sunetul ascuţit al unui fluier care îi cheamă pe dalmaţienii Baronesei strică totul. E acelaşi sunet care o bântuie pe Estella din noaptea în care mama ei a murit.
Deodată Estella, de fapt Cruella, ştie ce are de făcut. Nu trebuie numai să recupereze moştenirea mamei sale, ci şi să îi răzbune moartea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu