Castelul Neuschwanstein din Germania, cel mai frumos din lume

Miercuri, 24 Februarie 2016 00:00
Publicat în Mozaic

Cel mai frumos castel din lume a fost declarat Castelul Neuschwanstein din Germania. Acesta este construit pe un deal înalt şi este înconjurat de peisaje alpine ameţitoare din Bavaria. Castelul Neuschwanstein, construit la jumătatea secolului XIX, mai este numit castelul din poveşti, fiind sursa de inspiraţie pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din cadrul parcului Disneyland din SUA.
Castelul a fost construit din ordinul regelui Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu, un loc în care a încercat să se ascundă de realitate şi să trăiască în lumea viselor. El a creat şi alte castele minunate în locuri îndepărtate şi inaccesibile.
Construcţia castelului Neuschwanstein a durat 17 ani şi a necesitat eforturi titanice şi tone de materiale de construcţie. Pentru a putea fi construit, la ordinul lui Ludovic terenul pe care se află acum acest castel a fost dinamitat pentru a permite coborârea lui cu 8 metri. Pe perioada construcţiei castelului, regele Ludovic locuia în castelul din Hohenschwangau de unde monitoriza lucrările cu ajutorul unui telescop. Pereţii interiori au castelului sunt acoperiţi cu fresce, care ilustrează scene din operele de poveste ale Wagner, un prieten apropiat al lui Ludovic.
Sala tronului, care nu a mai fost terminată, poate fi considerată drept cea mai impresionantă încăpere din castel. De asemenea, la realizarea bordurii patului, decorat cu sculpturi delicate din lemn, au lucrat 15 maeştri sculptori timp de patru ani şi jumătate.
Castelul trebuia să fie chiar şi mai spectaculos, însă după moartea regelui lucrările au fost suspendate, iar turnul principal al castelului, înalt 90 de metri, nu a mai fost construit niciodată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu