FLASHMOB-UL ȘEVALETELOR Recomandat

Vineri, 21 Octombrie 2022 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

TRECUTUL ARE UN NOU VIITOR –

Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural

în Galați - România și Hîncești - Republica Moldova, cod proiect 1HARD/2.1/25

Galați, 22 octombrie 2022

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Galați prin Consiliul Județean Galați, în calitate de beneficiar lider, împreună cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați din România, Consiliul Raional Hîncești și Primăria Comunei Mereșeni din Republica Moldova, a semnat pe data de 20 aprilie 2022 contractul de finanțare pentru proiectul TRECUTUL ARE UN NOU VIITOR - Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galați, România, și Hîncești, Republica Moldova în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea patrimoniului cultural și istoric local, ca factor cheie în creșterea atractivității teritoriale pe ambele părți ale graniței dintre România și Republica Moldova.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați și Consiliul Raional Hîncești, în calitate de parteneri, organizează, în data de 22 octombrie, ora 11:00, FLASHMOB-ul ȘEVALETELOR, activitate pe care cei doi parteneri o vor desfășura concomitent. La Galați, evenimentul va avea loc la Grădina Publică, iar la Hîncești, la Moara cu Aburi de la Mereșeni.

În timpul evenimentului vor realiza lucrări 100 de pasionați de pictură, 50 din Galați și 50 din Hîncești, care vor încerca să redefinească granițele echității și unicității în cultură, tema aleasă fiind Culorile toamnei.

Pe tot parcursul activității, două comisii de evaluare, una în Galați și cealaltă în Hîncești, vor selecta câte 10 lucrări. Astfel, creațiile pictorilor gălățeni vor fi expuse la sediul Consiliului Raional Hîncești, în timp ce gălățenii vor putea admira la sediul Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” cele mai bune lucrări realizate de artiștii moldoveni în cadrul acestui flashmob.

Așteptăm participarea unui număr cât mai mare de gălățeni la acest eveniment cultural unic în Galați!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu