Comunicat de presă, 23.01.2023 - Bursa locurilor de muncă organizată pentru absolvenții de liceu și școli profesionale Recomandat

Luni, 23 Ianuarie 2023 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceul Tehnologic ”PAUL DIMO” Galați, în calitate de beneficiar al proiectului PARTENERIATE LOCALE PENTRU FACILITAREA PROGRAMELOR DE ÎNVĂȚARE LA LOCUL DE MUNCĂ PENTRU ELEVI ÎN CALIFICĂRI RELEVANTE CNC ȘI SNCDI _CALIFICAT” - POCU/633/6/14/130633, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu S.C. Alewijnse Marine Galați S.A. și S.C. Liberty Galati S.A,. a organizat în iunie și octombrie 2022 BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ destinată absolvenților de liceu și școală profesională promoția 2022 în vederea facilitării accesului pe piața muncii a persoanelor din grupul țintă precum și corelarea cererii cu oferta de forță de muncă, asigurării șanselor grupului țintă de a întâlni potențialii angajatori, posibilitatea de aplicare a tehnicilor de căutarea a unui loc de muncă însușite prin participarea la activitățile proiectului.

Bursa locurilor de muncă s-a bucurat de prezența unui număr important de angajatori relevanți pe piața muncii din domeniile electic, electronică, mecanică, construcții, care și-au prezentat oferta de locuri de muncă și facilitățile acordate la angajare. Au fost prezenți: S.C. LIBERTY GALATI S.A., S.C. ALEWIJNSE MARINE GALAȚI S.A., S.C. AB-EL SRL,  S.C. MNL PROJECT SECURITY SRL, S.C. HAGIVIO S.R.L.

Au participat un număr de 120 elevi/absolvenți care și-au exprimat opțiunea de angajare sau de participare la programe de tip internship pe timpul vacanței de vară.

Bursa locurilor de muncă organizată și acțiunile desfășurate se înscriu în  obiectivul specific al proiectului POCU/633/6/14/130633: OS 6.14., respectiv creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar nonuniversitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Prin această activitate s-au promovat temele secundare și obiectivele orizontale ale Programului Operațional Capital Uman 2014-2020: inovare, dezvoltare durabilă, nediscriminare și egalitate de șanse.

Date de contact:

LIDER: Liceul Tehnologic "Paul Dimo" Galați -

Manager proiect - ing. Mirela Carmen NIȚĂ

Email: paul_dimo@yahoo.com

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu