Ziua Mondială fără Maşini: bicicliştii din Galaţi şi Brăila vor îngreuna traficul în Cartierul Dunărea

 
Luni, 21 Septembrie 2015 12:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 22 septembrie 2015, când, la nivel internaţional, milioane de oameni îşi lasă maşinile în parcare şi merg pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, peste 200 de gălăţeni şi brăileni fac o punte între cele două oraşe, pe bicicletă. Evenimentul face parte din calendarul manifestărilor organizate de Brăila, pentru obţinerea titlului de ”Capitală culturală europeană în 2021”, competiţie în care are susţinerea Galaţiului, în urma unui acord semnat între primarii celor două oraşe, Marius Stan şi Aurel Simionescu.

La ora 13.30, bicicliştii din Galaţi se întâlnesc pe esplanada de la Sala Sporturilor şi pornesc în convoi spre parcarea din faţa Universităţii ”Danubius”, pentru a-i întâmpina pe oaspeţii brăileni. Deplasarea convoiului de ciclişti se va face pe banda 1 de circulaţie, pe traseul strada Stadionului – strada Oţelarilor – Bulevardul Dunărea. Pe durata deplasării convoiului de biciclişti, estimată la 10 – 15 minute, circulaţia pe cele trei artere rutiere va fi îngreunată. Poliţia Rutieră va însoţi convoiul şi va fluidiza circulaţia, ori de câte ori va fi cazul. Tot la ora 13.30, bicicliştii brăileni pornesc spre Galaţi.

În jurul orei 14.30, bicicliştii din Brăila vor fi întâmpinaţi de omologii din Galaţi în parcarea de la ”Danubius”. După joncţiune, convoiul format din bicicliştii gălăţeni şi brăileni va pedala prin Galaţi, până la Sala Sporturilor, pe traseul Bulevardul Dunărea – strada Oţelarilor – strada Stadionului. Din nou, pe durata deplasării convoiului, timp estimativ 10 – 15 minute, circulaţia va fi îngreunată. 

Primăria municipiului Galaţi le recomandă participanţilor la trafic să ocolească, pe cât posibil, traseul de deplasare a convoiului de biciclişti şi să folosească rute alternative. Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudenţă la întâlnirea cu convoiul de ciclişti, să reducă viteza până la limita evitării oricărui pericol şi să respecte întocmai semnalele agenţilor de circulaţie care voi însoţi convoiul şi vor fluidiza circulaţia. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu