Ziua Internaţională Anticorupţie marcată la Galaţi Recomandat

Vineri, 09 Decembrie 2022 09:06
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În contextul marcării Zilei Internaţionale Anticorupţie – 9 decembrie, în perioada 6-8 decembrie a.c., Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi a desfăşurat o serie de activităţi de educaţie pentru promovarea integrităţii, menite să crească gradul de informare a cât mai multe categorii de persoane cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată în relaţia cu personalul Ministerului Afacerilor Interne, reacţia la corupţie, modurile de sesizare, creşterea simţului civic şi fundamentarea unui comportament integru.
La activităţi, desfăşurate sub sloganul „Ziua Internaţională Anticorupţie – Integritatea, valoare şi câştig pentru toate generaţiile”, au participat aproximativ 150 de persoane – angajaţi ai Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, membri ai Clubului pentru seniori „Buni-COOL, la bibliotecă”, elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a din cadrul mai multor licee din municipiul Galaţi şi studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Cea de-a treia zi a activităţilor a fost dedicată tinerilor din instituţiile de învăţământ menţionate, cu care ofiţerii anticorupţie au interaţionat într-un mod dinamic, tinerii fiind încântaţi să facă exerciţii de imaginaţie şi să propună soluţii şi moduri de reacţie în diferite situaţii ce presupun dileme etice.
Tuturor participanţilor le-au fost oferite flyere cu informaţii referitoare la competenţa Direcţiei Generale Anticorupţie şi modul prin care cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie săvârşite de personalul Ministerului Afacerilor Interne, prin apelarea Call Center anticorupţie 0800.806.806.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul şi implicarea Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, a Consiliului Judeţean Galaţi, Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi şi a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în baza protocoalelor de colaborare pe care Direcţia Generală Anticorupţie le-a încheiat cu aceste instituţii, informează Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu