Zidul indiferenţei, spart simbolic la Galaţi

Vineri, 26 Iulie 2013 03:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Câteva zeci de persoane cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei porting Club Galaţi au participat la o acţiune derulată de Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC, la simbolica spargere a zidului indiferenţei faţă de persoanele cu dizabilităţi. Acţiunea face parte din cadrul campaniei naţionale ”Dărâmăm ziduri pentru a construi punţi”.
„Campania Caravana Casper reprezintă o modalitate de evaluare a persoanelor cu dizabilităţi, doreşte să atragă atenţia asupra abilităţilor pe care le au persoanele cu dizabilităţi şi urmăreşte schimbarea mentalităţii opiniei publice referitoare la acest aspect. Caravana a pornit din Baia Mare şi a străbătut 19 oraşe reşedinţă de judeţ: Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, Zalău, Cluj Napoca, Alba Iulia, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Suceava, Botoşani, Iaşi, Piatra Neamţ, Bacău, Vaslui, Focşani, Galaţi şi Brăila. Elementul central al campaniei îl constituie manifestul pe bicicletă susţinut de cunoscutul Florin Georgescu, ciclistul nevăzător care a parcurs distanţele între oraşe pe o bicicletă, la fel cum a parcurs distanţa Arad-Londra în 2012. Alături de acesta a fost şi ciclistul nevăzător Arnold-Csaba Butu, care a străbătut cealaltă parte a ţării cu un manifest similar. Cei doi ciclişti s-au întâlnit la Galaţi. Pe 1 august vom ajunge la Bucureşti”, a precizat Peter Hurlez, un irlandez îndrăgostit de România şi care coordonează o asociaţie din Baia Mare.

„Cât timp vom fi noi şi ei nimic nu se schimbă”

Este opinia lui Florin Georgescu, ciclistul nevăzător, care a fost la Galaţi pentru spargerea simbolică a zidului indiferenţei. „Cred că important ar fi să nu mai existe această delimitare, noi şi ei, între persoanele cu dizabilităţi şi cele aşa zis normale. Şi acest lucru este valabil pentru ambele categorii. Până la urmă nu e bine nici faptul că încercăm să ne asociem în organizaţii în funcţie de tipul de dizabilitate suferit. Cred că mai este mult de lucru până ce acest real zid dintre persoanele cu dizabilităţi şi celelalte va fi spart”, a spus Florin Georgescu. La final, un zid făcut din cuburi de carton a fost spart de cei imobilizaţi în cărucioare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu