”Vânătoare” de şoferi vitezomani şi maşini defecte, în acest weekend, la Galaţi Recomandat

Luni, 05 Septembrie 2022 15:42
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi şi ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, în colaborare cu reprezentanţii Regiei Autonome Registrul Auto Român (RAR), au desfăşurat, sâmbătă şi duminică (3 şi 4 septembrie 2022) în judeţul Galaţi, o acţiune care a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor precum şi a depăşirii vitezei legale pe drumurile publice.

În cursul acţiunii au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 68.710 de lei. Dintre acestea un număr de 42 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

”Totodată, poliţiştii au reţinut 18 certificate de înmatriculare ale vehiculelor, precum şi 22 permise de conducere, după cum urmează: 16 permise pentru depăşirea limitei de viteză; 3 permise pentru conducerea sub influenţa alcoolului; 2 permise pentru depăşire neregulamentară şi 1 permis pentru defecţiuni la mecanismul de direcţie. Au fost constatate 18 defecţiuni tehnice şi 2 infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (dreptul de conducere era suspendat în ambele cazuri). Exemplificăm depistarea unui bărbat de 45 de ani din Galaţi care a condus un autoturism pe DN 25, în localitatea Tudor Vladimirescu cu viteza de 135 km/h. La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind verificat în baza de date s-a constatat că are permisul de conducere anulat. S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, explică organele de control.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu