UDJG: Parteneriat pentru dezvoltarea de soluţii inteligente în agricultura românească Recomandat

Miercuri, 30 Iunie 2021 12:50
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi compania Rodbun Grup au semnat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea de soluţii inteligente în agricultura românească, anunţă Universitatea.

„Ne propunem ca împreună să implementăm proiecte cu finanţare internaţională pentru dezvoltarea unor noi soluţii în agricultură. Direcţia de dezvoltare a acestui parteneriat va fi un mix între păstrarea valorilor naţionale prezente în agricultura românească şi inovarea sau digitalizarea culturilor într-un mediu ecologic. De asemenea, ne dorim că împreună să specializăm un număr cât mai mare oameni pentru acest domeniu, pe toate palierele unde este nevoie de resursă umană calificată”, a declarat Alexandru Nechifor, prorector Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Potrivit sursei citate, parteneriatul dintre Universitate şi Rodbun îşi propune: atragerea de fonduri pentru cercetare în domeniul geneticii seminţelor autohtone; cursuri de formare profesională atât pentru fermieri, cât şi pentru specialiştii din agricultură; dezvoltarea şi implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a culturilor, utilizând un sistem complex de drone, software; producerea şi distribuţia de îngrăşăminte organice, conversia unei suprafeţe cât mai extinse la agricultură ecologică.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu