Trei autoturisme „căptuşite” cu 14.000 de ţigarete, depistate la PTF Galaţi-rutier

Miercuri, 04 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit ascunse şi nedeclarate, în trei autoturisme, aproximativ 14.000 de ţigarete, pe care trei participanţi la trafic intenţionau să le introducă ilegal în România.  

Pe 2 octombrie, în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Vaz, cetăţeanul moldovean Nicolae P., în vârstă de 40 ani.

Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Omu, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semnalând acest fapt poliţistului de frontieră. Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în plafonul şi în stâlpii laterali ai autoturismului, 1.000 de ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova.

În aceeaşi zi, în jurul orei 22.50, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român, Sebastian E., în vârstă de 32 ani, conducând un autoturism marca Chrysler. Ca urmare a informaţiilor deţinute de lucrătorii din cadrul punctului de trecere a frontierei, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în capitonajul aripei dreapta spate a autoturismului, 5.700 de ţigarete marca Rothmans cu timbru de acciză R. Moldova.

Pe 3 noiembrie, în jurul orei 5.50, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară Anatolie P., în vârstă de 38 ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, conducând un autoturism marca Renault. În urma controlului efectuat, echipa comună a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bordul autoturismului, 6.800 de ţigarete mărcile Hilton White şi Lilac cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, în toate cele trei cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 7.920 lei, iar şoferii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 15.000 lei. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu