Tehnologie modernă la secţia de Diabet a Spitalului Judeţean Galaţi Recomandat

Luni, 05 Decembrie 2022 14:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în cadrul secţiei de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice au fost montaţi senzori de monitorizare continuă a glicemiei la primii pacienţi cu diabet zaharat de tip 1 aflaţi pe lista de aşteptare.
"Tehnologia modernă poate salva vieţi, iar în cazul pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1 monitorizarea continuă a glicemiei este un pas foarte important", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Senzorii de monitorizare continuă a glicemiei sunt dispozitive de mici dimensiuni care pot oferi date cu privire la valoarea glicemiei la intervale scurte de timp. De asemenea, în cazul pacienţilor minori, părinţii pot urmări în timp real valorile glicemiilor.
În cazul pompelor de insulină, dispozitivele pot realiza o corecţie a cantităţii de insulină administrată, pacientul fiind astfel ferit de eventualele hipoglicemii sau hiperglicemii.
"Marele avantaj al pompei de insulină este că scapă pacienţii de grija injecţiilor zilnice, asigură, mai ales pentru pacienţii minori, siguranţa unei administrări de insulină în funcţie de profilul glicemiilor, reglează cantitatea de insulină eliberată şi cantitatea de carbohidraţi absorbită" a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Noile dispozitive sunt montate din fondurile proprii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei”, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu