Teatrul de păpuşi din Galaţi şi-a schimbat numele Recomandat

Joi, 15 Septembrie 2022 11:21
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul de Păpuşi „Gulliver” este acum Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver”, anunţă reprezentanţii teatrului, prin intermediul unui comunicat de presă. "După cum bine se ştie, la Teatrul „Gulliver” e mereu rost de veşti bune şi surprize. Astfel, continuând să aducă publicul mai aproape de teatru şi să ofere producţii culturale adecvate, la standarde artistice exemplare şi de o calitate remarcabilă, „Gulliver” parcurge un nou pas – necesar şi esenţial – devenind Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver”", se arată în comunicatul citat.

Inexistenţa pe plan local a unor spectacole destinate adolescenţilor a dus la decizia modificării denumirii teatrului. "Modificarea denumirii Teatrului „Gulliver” survine ca un răspuns firesc la necesitatea acoperirii unei nişe de public deficitare la nivelul oraşului Galaţi, fapt determinat de inexistenţa pe plan local a unor spectacole destinate cu precădere categoriei de vârstă reprezentată de segmentul adolescent (respectiv preadolescenţii de 10-14 ani, dar şi adolescenţii de 14-20 ani). Astfel, se creează posibilitatea de a adresa întocmai acele problematici specifice acestui palier de vârstă, prin realizarea unor producţii potrivite, adecvate, care să răspundă exact nevoilor lor de formare, evoluţie şi dezvoltare şi să trateze teme precum: bullying-ul, discriminarea, sentimentul de abandon cauzat de fenomenul social al părinţilor plecaţi în străinătate, situaţia tinerilor lăsaţi în grija bunicilor, etichetarea, intoleranţa etc. În consecinţă, în această importantă etapă de formare, evoluţie şi dezvoltare, nevoia tinerilor de a interacţiona cu un act cultural de calitate este cu atât mai importantă şi necesară", precizează reprezentanţii teatrului.

Noi producţii pentru noi categorii de public

Modificarea denumirii reflectă apropierea de publicul tânăr, dar şi direcţia strategică viitoare a teatrului. "Prin prisma ultimelor producţii – şi nu numai - Teatrul „Gulliver se remarcă prin realizarea unor spectacole de animaţie impresionante pentru copii şi tineret, prin mijloace moderne şi atrăgătoare de punere în scenă, precum „Harap Alb play again” şi „Pasărea Măiastră” (în regia lui Ştefan Lupu) sau „Capra cu trei iezi” (creaţie colectivă). Teatrul „Gulliver” este mereu în pas cu tehnicile de animaţie moderne, cu forme scenice abstracte şi apelează la mijloace artistice complexe. Astfel, scenografia, decorul, proiecţiile, video-mapping-ul, light design-ul, precum şi însăşi păpuşa, elementul central al spectacolelor marca „Gulliver”, s-au transformat considerabil, conferind, în prezent, noi valenţe producţiilor teatrului. Reflecţia acestor spectacole în rândul spectatorilor teatrului validează şi demonstrează nevoia de realizare de noi producţii similare, care să se adreseze întocmai acestor noi categorii de public. Astfel, modificarea denumirii în Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver” vine în completarea acestui demers şi reflectă, practic, apropierea de publicul tânăr, repertoriul curent, precum şi direcţia strategică viitoare a teatrului. În consecinţă, Teatrul „Gulliver” continuă să fie prezent, relevant, activ şi implicat în tot ceea ce înseamnă devenirea copilului, transformarea lui şi întreg procesul de metamorfoză spre faza de adult şi să ofere cadrul educativ-cultural în care se creează repere sănătoase, valori corecte şi un minimum de conştiinţă socială, necesare dezvoltării individului", se menţionează în comunicat.

Repertoriul curent al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gulliver”, cu recomandările de vârstă aferente fiecărui spectacol, este disponibil pe site-ul instituţiei: http://www.teatrul-gulliver.ro/spectacole/, iar biletele pentru spectacole se achiziţionează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea „Program”, sau de la Agenţia de bilete de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentaţiei.

! Monitorul de Galaţi relata încă din luna martie a acestui an despre intenţia teatrului de a-şi schimba denumirea, în articolul "Teatrul de Păpuşi Gulliver Galaţi "trage sforile" să se transforme în Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gulliver""

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu