Taximetriştii din Galaţi cu folii pe geamuri, sancţionaţi drastic de RAR (FOTO) Recomandat

Sâmbătă, 26 Martie 2022 00:00
Publicat în Eveniment

Conform legislaţiei în vigoare (Legea 66/23.03.2022 publicată în M.O. 283/2022), Registrul Auto Român (RAR) anunţă că nu emite «Certificatul de agreare TAXI» dacă maşinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea.

Potrivit RAR, există însă şi particularitatea ca geamurile laterale spate şi luneta, care nu fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparenţă mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant.

"Ca sa fiţi siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menţionate mai sus) sunt în regulă şi nu vor face obiectul respingerii maşinii la inspecţia RAR, asiguraţi-vă că au imprimate din fabricaţie caracteristicile V43R (marcajul ştanţat care atestă că geamul este conform) - VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓. Mai pe scurt, este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate şi lunetă doar daca au marcajul V43 R şi doar dacă nu sunt aplicate folii peste geam, fie ele şi certificate", menţionează RAR.

În caz contrar, RAR precizează că sancţionează orice abatere în privinţa vizibilităţii, dacă maşina este trasă pe dreapta de poliţie, la un control în trafic sau dacă vă prezentaţi la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări. Toate detaliile menţionate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu