Stiri

 
Vineri, 22 Noiembrie 2013 02:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Prinşi la tăiat tei

Ieri, poliţiştii din comuna Poiana au depistat un bărbat de 41 ani, din comuna Plescuţeni, Vrancea, care a tăiat şi sustras 10 arbori esenţă tei, din pădurea aparţinând unui localnic. Tot ieri, la Bălăbăneşti poliţiştii au depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 55 ani, toţi din localitate, care au tăiat şi sustras din pădurea aparţinând unui localnic 43 de arbori.
În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Trei accidente rutiere din cauza traversărilor neregulamentare

În doar 24 de ore, pe raza judeţului Galaţi s-au produs accidente de circulaţie  a căror cauză a fost traversarea neregulamentară a pietonilor.
În urma accidentelor, trei persoane, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 88 de ani, au suferit leziuni şi au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. Poliţiştii gălăţeni avertizează populaţia asupra riscurilor care apar în asemenea situaţii. „Fiecare dintre noi trebuie să conştientizeze faptul că o singură clipă de neatenţie poate avea efecte iremediabile asupra stării noastre fizice sau ne poate costa chiar viaţa. Pe lângă aceasta, respectarea unor minime norme rutiere este o dovadă de responsabilitate şi respect, şi nu un comportament pe care îl adoptăm doar pentru a nu fi sancţionaţi de către poliţişti. Atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice este bine să aveţi în vedere următoarele recomandări. Traversaţi strada numai prin prin locurile marcate („zebră”) şi semnalizate cu indicatoare; în intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare; atunci când decideţi să vă angajaţi în traversare, ţineţi cont şi de faptul că unui pieton care se deplasează în pas normal îi sunt necesare 6 secunde pentru a traversa o stradă de lăţime obişnuită, iar un autovehicul care rulează cu 60 km/h parcurge în acest interval aproape 100 m; deplasaţi-vă  numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului; aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă”, a precizat cms. Cristina Tatulici, de la IPJ Galaţi.

Bărbat cercetat pentru furt de auto, distrugere şi conducere fără permis

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii din comuna Gohor au identificat un bărbat de 27 ani, din localitate, care folosind chei potrivite a sustras un autoturism parcat pe un drum comunal.
Suspectul, fără a poseda permis de conducere, s-a deplasat în satul Ireasca, din comună, iar după ce a avariat autoturismul l-a abandonat.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru furt de auto, distrugere şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Dosar penal pentru că a furat cutia pentru donaţii

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi despre faptul că o persoană necunoscută a pătruns într-o farmacie unde, profitând de neatenţia angajaţilor, a sustras o cutie în care se aflau 40 de lei, donaţiile pentru o asociaţie neguvernamentală. În baza sesizării şi a semnalmentelor, poliţiştii au identificat suspectul de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 29 ani, din Galaţi. Poliţiştii i-au întocmit suspectului dosar penal pentru furt calificat.

Suspect de furt din autoturisme identificat de poliţişti

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Galaţi au identificat un tânăr de 22 ani, din Galaţi suspectat de faptul că în luna noiembrie a.c., a sustras din două autoturisme  mai multe bunuri (telefoane, gps-uri, bani). Cu ocazia audierilor, poliţiştii au stabilit că tânărul este suspectat de comiterea a încă trei fapte similare în luna octombrie a.c., prejudiciul total fiind de aproximativ 4700 lei. Suspectul a fost prezentat magistraţilor gălăţeni care au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Cercetaţi pentru furt de motorină

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Lieşti au identificat doi bărbaţi de 29, respectiv 33 ani, ambii din comuna Independenţa suspectaţi de faptul că în noapte de 10 spre 11 aprilie a.c., au sustras dintr-un autotractor 280 litri motorină, creând un prejudiciu de aproximativ 1600 lei. Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

La volan, sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce executau serviciul de patrulare, au depistat pe Drumul de Centură un tânăr de 24 ani, din comuna Slobozia Conachi, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul Dragger, rezultaul a fost de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Galaţi în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu