Şoferul împuşcat de poliţişti la Valea Mărului nu avea permis şi era drogat Recomandat

Joi, 29 Septembrie 2022 16:15
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Drogat şi fără permis valabil, un tecucean de 26 de ani a pus pe jar poliţiştii în nordul judeţului Galaţi şi a sfârşit prin a fi împuşcat. El nu a oprit la semnalul poliţiştilor, care ştiau că are permisul suspendat. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii (foto ↑) în care tânărul mai era cu încă un bărbat. Urmărit de poliţişti, tânărul a abandonat maşina într-o staţie peco la intrarea în Valea Mărului, apoi el şi pasagerul din maşină au fugit în direcţii diferite.
Cam un kilometru l-au mai urmărit pe jos poliţiştii prin sat până la un câmp şi l-au tot somat. Inutil. „Eu l-am văzut pe şofer. S-a dat jos, a tras două focuri poliţaiul vertical cu pistolul, nu a vrut să se oprească aşa că a fugit după el, l-au prins din urmă şi a tras la picioare. Erau doi care au fugit din maşină. Doi erau. Au strigat după şofer să stea, nu a vrut, au tras, au strigat «Stai că trag, stai că trag!». Şoferul, băiatul, s-a panicat, eu aşa bănuiesc, el a intrat în panică, nu fugea aşa de tare. Băiatul a zis că nu avea ITP la maşină”, spunea un martor.
Ancheta a arătat că şoferul nu avea nici permis valabil şi era şi drogat. „Au încercat prin semnale regulamentarea oprirea autovehiculului, conducătorul auto nu a oprit la semnal, a fost urmărit câţiva km cu auto din dotare, apoi s-a plecat în urmărirea acestuia pe jos. După aproximativ un km poliţiştii au executat foc de avertisment şi foc asupra persoanei urmărite. În urma testării a ieşit din nou pozitiv la cannabis”, a declarat Cornel Mototolea, Inspector şef IPJ Galaţi. În luna mai a acestui an, şoferul a fost prins pe litoral din nou drogat la volan.
Şoferul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi cu un elicopter SMURD. „S-a prezentat în serviciul UPU un pacient, în vârstă de 26 de ani, ce prezenta plăgi prin împuşcare la nivelul membrelor inferioare, gamba stânga şi ante picior drept”, a explicat Violeta Şapira, IPJ Galaţi. Pasagerul fugar a fost şi el identificat, e un bărbat de circa 40 de ani din Tecuci şi odată ce va fi prins, va fi adus la audieri.

Ştirea iniţială AICI!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu