Secretarul de stat Andrei Baciu, în vizită la Centrul de vaccinare Târgu Bujor

Duminică, 13 Iunie 2021 21:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu două ore întârziere faţă de ora anunţată oficial, Andrei Baciu, ministru secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a ajuns, duminică după amiază, la Centrul de vaccinare din Târgu Bujor. În acel moment, acolo se afla doar personalul. Deşi centrul are fluxuri atât pentru Pfizer cât şi pentru Moderna, nimeni nu se vaccina. 

Reducerea ritmului de vaccinare este recunoscută şi de personalul centrului, aceştia comunicându-i şi oficialului. Întrebat de ce crede că tot scade adresabilitatea, exemplu fiind şi centrul unde se afla, dar şi în ţară, Andrei Baciu spune că şi vremea neprietenoasp a contribuit la acest lucru. Putin probabil însă ca aceasta să fie cauza reală. 

Pentru a intensifica ritnul vaccinării, secretarul de stat a anunţat că se va încerca politica aducerii vaccinului cât mai aproape de oameni, în special în zonele rurale. În acest sens, de exemplu, în Galaţi, numărul echipelor mobile care vaccinează în zona rurală se va mări, în pfrezent fiind vorba de şase echipe. 

Secretarul de stat nu exclude nici faptul că încetinirea ritmului imunizarii ar putea aduce mai repede valul patru al pandemiei. În ceea ce priveşte posibilitatea ca cei care au deja rapelul făcut să se vaccineze şi a treia oara, lucrile încă nu sunt stabilite. 

”Nu există o poziţie oficială în acest sens deoarece toate aceste chestiuni au nevoie de dovezi ştiinţifice. Vorbim fie de tulpini noi emergente, pe de o parte, pe de altă parte vorbim de nevoia de a da încă un boost imunităţii”, a precizat Andrei Baciu, la finalul vizitei la Centrul de vaccinare din Târgu Bujor. Oficialul a lăudat centrul pentru felul în care este amenajat, păcat însă că de acolo elemntul de cea mai mare importanţă, oamenii dornici de vaccinare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu