Se lărgeşte drumul în zona pieţei din Matca Recomandat

Joi, 05 Ianuarie 2023 15:42
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Benzi de circulaţie suplimentare pe DJ251, pe tronsonul de drum din zona pieţei legumicole din Matca, anunţă Consiliul Judeţean Galaţi, care precizează că a fost semnat deja un contract de proiectare şi lucrări pentru lărgirea porţiunii respective, prin amenajarea unor noi sensuri de circulaţie, astfel încât să fie eliminate blocajele din trafic.
„Piaţa legumicolă din Matca este o zonă foarte aglomerată, cu zeci de camioane care încarcă marfă şi foarte mulţi comercianţi. Traficul în zonă, care acum se desfăşoară pe două benzi de circulaţie, este foarte aglomerat în anumite perioade, mai ales în plin sezon al legumelor, ceea ce creează adevărate blocaje în timpul zilei, pe ambele sensuri. De aceea, am cerut proiectanţilor să găsească o soluţie tehnică de lărgire a drumului, prin crearea de benzi suplimentare de circulaţie pentru cei care intră şi ies din zona comercială, astfel încât să nu se mai formeze ambuteiaje. Am semnat deja contractul, astfel încât în perioada următoare aştept soluţiile specialiştilor pentru reconfigurarea şi lărgirea drumului în zona pieţei din Matca, pentru a îmbunătăţi siguranţa şi fluxul de trafic”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În afară de această porţiune de pe DJ 251, contractul prevede lucrări majore de modernizare şi pe alte segmente de drum judeţen:
- pe DJ251C, în localitatea Mândreşti;
- pe DJ204 N, în zona localităţii Hanu Conachi (porţiunea dintre calea ferată şi DN25);
- tronsoanele de piatră cubică dintre Corni şi Vârlezi;
- pe DJ242H, în intravilanul localităţii Lunca (com. Jorăşti).
Mai mult, va fi realizat şi un drum de acces dinspre DJ251C (localitatea Mândreşti) către depozitul de deşeuri de la Valea Mărului. Valoarea contractului de proiectare şi lucrări este de 43.396.768 de lei (fără TVA), iar licitaţia a fost adjudecată de către Asociarea S.C. Citadina’ 98 S.A & S.C Lemacons S.R.L & S.C Tancrad S.R.L & S.C Oldroad Construct S.R.L & S.C ADD Global Design S.R.L., informează instituţia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu