S-au călcat în picioare! Gălăţenii cu handicap, coadă uriaşă la alimentele de la UE (FOTO) Recomandat

Vineri, 20 Ianuarie 2023 10:54
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sute de gălățeni stau la o coadă imensă la centrul de distribuire a pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene pentru persoanele cu dizabilităţi (foto ↓).

Unii au făcut şi noapte albă la coadă, deoarece sistemul de acordare este pe principiul «primul venit, primul servit», aşa că, pentru cele aproximativ 2.100 de pachete, oamenii au ocupat rând încă de aseară, de la ora 22.00. "De abia mă mai ţin pe picioare. Eu de la 03.00 am venit. Dar erau deja oameni la coadă, de la 10.00 au tot venit, de azi noapte", spune un cetățean aflat la rând.

Multe dintre persoanele cu dizabilităţi şi-au trimis aparţinătorii la această coadă lungă de peste 500 de metri. Cel mai greu este pentru cei care nu au rude, sunt bătrâni cu probleme locomotorii şi au fost nevoiţi să vină personal la această coadă şi mulţi se sprijineau în cârje sau îşi aduseseră câte un scăunel.

coada 2

Oamenii cereau ca să nu fie un singur centru, ci mai multe în oraş, aşa ar fi mai uşor. Unii au venit pe la 05.00, deoarece nu aveau mijloc de transport și au aşteptat să înceapă mijloacele de transport în comun să circule. Pentru a se scurta timpul de aşteptare, autorităţile au deschis cu două ore mai devreme, adică 06.00 în loc de 08.00, cum era programul centrului.

Distribuirea merge greu pentru că se verifică actele aparţinătorului şi deopotrivă a celui pentru care a venit să ridice coletul. Şi aşa cum se întâmplă când stai ore întregi la coadă, apar şi conflictele legate de locul pe care îl ocupi în această mare de oameni şi apar vociferările.

Pachetul alimentar cântăreşte peste 25 kg şi conţine făină albă de grâu, mălai, paşte făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe şi gem de fructe. Sunt rămase peste 2.100 de pachete.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu