S-A DECIS! Cine va realiza studiul de fezabilitate al Aeroportului Internaţional Galaţi-Brăila Recomandat

Marți, 06 Decembrie 2022 16:32
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Astăzi au fost finalizate procedurile de desemnare a unei asocieri de firme pentru efectuarea studiului de fezabilitate al Aeroportului Internaţional Galaţi-Brăila, anunţă Consiul Judeţean Galaţi.
"Am făcut astăzi un nou pas pentru ca visul gălăţenilor şi brăilenilor, acela de a avea un aeroport în această zonă, să devină realitate. Astfel, a fost încheiată procedura de licitaţie pentru Planul de investiţii/Master Plan şi Studiul de Fezabilitate, necesare pentru obiectivul de investiţie „Realizarea Aeroportului Internaţional Galaţi-Brăila”, precum şi pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
De asemenea, vor fi efectuate studii topografice, studii arheologice, studii  geotehnice, studii hidrogeologice, studii de mediu, studii obstacolare şi hidrologice.
Totodată, în cadrul aceluiaşi contract, se vor realiza şi activităţi de proiectare pentru terminal cargo şi de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalaţii, sisteme de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu, instalaţii electrice şi proiectare-relocare utilităţi.
"Pas cu pas, document cu document, lucrăm pentru ca la Galaţi să fie construit un aeroport internaţional de persoane şi mărfuri, de care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova", mai transmite Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Judeţean Galaţi lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud, mai menţionează sursa citată.

Articole similare: 22 de firme se bat pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului de la Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu