S-a dat startul lucrărilor pentru apă şi canalizare la Matca Recomandat

Miercuri, 01 Martie 2023 18:12
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai mari şi vestite localităţi din judeţul Galaţi, comuna Matca, va avea, în sfârşit, reţea de apă potabilă şi canalizare, de care vor beneficia peste 4.000 de gospodării.

Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Galaţi a fost semnat ordinul de lucrări pentru o amplă investiţie cu fonduri europene în localitatea Matca.

Este vorba despre realizarea infrastructurii de apă şi canalizare, în cadrul unui proiect în valoare de 52.059.222 de euro, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi Programul de Dezvoltare Durabilă.

"Este o investiţie amplă şi extrem de importantă pentru miile de oameni din Matca, singura mare localitate din judeţ fără reţea de apă şi canalizare. Astfel, după doi ani de muncă, studii, proiecte şi licitaţii, a fost emis şi ordinul de începere a lucrărilor. Practic, va fi realizată de la zero întreaga infrastructură de apă şi canalizare. Astfel, în cel mai mare bazin legumicol al ţării se vor monta peste 200 de kilometri de conducte de aducţiune şi reţele de apă şi canalizare. De asemenea, vor fi construite şi mai multe staţii de pompare şi clorinare, precum şi rezervoare de apă", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

La evenimentul de semnare a ordinului de lucrări au participat preşedintele Consiliului Judeţean şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galaţi, Costel Fotea, directorul general Apă Canal Galaţi, Aurel Condurache, şi primarul localităţii Matca, Gheorghe Marin.

Lucrările vor fi realizate de către Asocierea Arcif AG SRL, Aeg Tehnology, Romtim Instal, Tehnoterm SRL, Dinamic Construct, Vepex SRL, Compex Delta SRL & Proconstrind SRL.

Termenul de realizare a acestei investiţii este de 32 de luni. După încheierea acestor lucrări, localitatea va beneficia de un alt proiect de peste 5 milioane de euro, prin intermediul căruia se vor asfalta toate drumurile afectate de lucrări.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu