Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a murit la vârsta de 57 de ani Recomandat

 
Duminică, 12 Martie 2023 17:45
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul pugilist gălăţean s-a stins după o grea suferinţă şi o luptă cruntă cu o boală incurabilă. 

Liga Profesionistă de box a transmis neaşteptatul mesaj prin intermediul reţelelor sociale. 

„Cu adâncă durere în suflet anunţăm trecerea în nefiinţă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunţat Liga Profesionistă de Box.

În aprilie 2022, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box era condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, iar în luna iulie 2022, Rudel Obreja a fost lăsat să plece de la Penitenciarul Jilava, timp de trei luni, pentru a se trata, însă starea acestuia s-a agravat, iar în cele din urmă a decedat.

„Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viaţă, la vârsta de 57 de ani. Anunţul a fost făcut de familia sa”, a transmis şi Clubul Sportiv Dinamo.

 

În luna iulie, când se afla pe patul de spital, Rudel Obreja transmitea un mesaj autorităţilor, dar şi faptul că este foarte grav bolnav. 

”Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce. Stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte. Sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte. Nu am telefon, doar 5 vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală.

Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri.

Rog respectuos comisia de specialitate din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea şi prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanţa de Judecată să se poată pronunţa la termenul deja stabilit pentru data de 20.07.2022.

Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiză al INML îmi complică şansele! Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze. Crunt! Cu voia Lui Dumnezeu, am şanse să mă pot trata/opera. Repet, orice întârziere le diminuează!”, a fost mesajul postat pe contul de Facebook al lui Rudel Obreja în luna iulie a anului trecut. 

 

Rudel Obreja s-a născut pe data de 6 august 1965 la Galaţi şi a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1989 şi cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câştigător al Centurii de Aur şi al titlului naţional.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu