Razie de amploare în judeţul Galaţi. Au fost vizate maşinile de marfă şi autobuzele

 
Luni, 25 Iulie 2022 15:46
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 În perioada 18-24.07.2022, având în vedere Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite săvârşite de  conducătorii de autovehicule destinate transportului de persoane şi transportului de mărfuri.

Verificările au vizat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, şi transportului public de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone. 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 126 de autovehicule destinate transportului de persoane şi au constatat 13 contravenţii prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aplicând tot atâtea sancţiuni contravenţionale.

În cazul transportului public de marfă, au fost verificate 307 autovehicule, fiind constatate 168 de contravenţii, după cum urmează: 9 prevăzute de O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 4 prevăzute de H.G. 69/2012, 3 prevăzute de O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor şi 152 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere, două pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

 

EXEMPLE SEMNIFICATIVE:

1. Pe D.J. 251, în localitatea Cudalbi, poliţiştii au oprit în trafic o autoutilitară al cărei conducător auto efectua transport rutier de mărfuri, contra cost, respectiv material lemnos, fără a deţine copie conformă a licenţei de transport, sau copie conformă a certificatului de transport în cont propriu. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 9 000 de lei. Totodată, poliţiştii i-au reţinut plăcuţele cu numere de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului în cauză, pentru o perioadă de 6 luni.

 

2. Un bărbat, din judeţul Iaşi a fost depistat, pe D.N. 25, la volanul unui ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, în timp ce transporta un utilaj agricol, a cărui dimensiune depăşeşte cu 30% limita de lăţime admisă pe drumurile publice, fără a deţine autorizaţie de transport specială. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 8 000 de lei, fiind dispusă imobilizarea ansamblului până la îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea transportului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu