Prinşi după ce au jefuit locuinţe, timp de 3 luni de zile, în Galaţi Recomandat

Luni, 06 Februarie 2023 20:01
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Timp de peste 3 luni de zile, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, la nivelul Poliţiei Municipiului Galaţi au fost sesizate mai multe infracţiuni de furt din locuinţe şi din societăţi comerciale, în urma cărora au fost sustrase diferite valori, de către autori necunoscuţi.

Pentru investigarea şi documentarea acestor infracţiuni, s-a constituit o echipă de poliţişti specializaţi în cercetarea unor astfel de infracţiuni, din cadrul Biroului Investigaţii Criminale dar şi secţiilor 1-5 Poliţie Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Galaţi, echipă coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

În urma activităţilor investigative efectuate s-a stabilit faptul că una dintre persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, un bărbat cu vârsta de 43 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi, cu antecedente penale, intenţionează să părăsească ţara, în condiţiile în care Curtea de Apel Galaţi a emis pe numele său, la data de 02.02.2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani şi 841 de zile închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Acesta a fost depistat şi arestat la data de 02.02.2023, ora 22:20, în timp ce se deplasa cu un autoturism înmatriculat în Germania, pe raza municipiului Codlea, judeţul Braşov, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Braşov (Serviciul de Investigaţii Criminale, Biroul de Investigaţii Criminale şi Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov). După depistare, a fost condus la sediul I.P.J. Galaţi în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în dimineaţa zilei de 3 februarie 2023, au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Galaţi, atât la locuinţa bărbatului de 43 de ani, cât şi la locuinţele unor persoane suspecte din anturajul acestuia.

La una dintre aceste adrese a fost depistat şi arestat un alt bărbat, cu vârsta de 35 de ani, faţă de care Curtea de Apel Galaţi a emis pe numele său, la data de 02.02.2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

 

Din locuinţele percheziţionate au fost identificate şi ridicate multiple bunuri care au fost apreciate că provin şi au legătură cu comiterea infracţiunilor de furt din locuinţe. Totodată, în locuinţa bărbatului de 35 de ani, au fost găsite un plic şi o farfurie cu rest de substanţă cristalizată de culoare albă, iar în cea a bărbatului de 43 de ani au fost găsite dispozitive specifice consumului de droguri, o pipă şi un grinder, dar şi o substanţă vegetală, cele două substanţe fiind suspicionate a fi droguri.

 

La finalul activităţilor, cei doi bărbaţi au fost preluaţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale care i-au condus şi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.       

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu