Prima ediţie a Crosului Andreian la Galaţi (FOTO) Recomandat

Luni, 21 Noiembrie 2022 10:56
Publicat în Eveniment

Sâmbătă, 19 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, şi Liga Studenţilor din Galaţi a organizat o acţiune sportiv-caritabilă pentru doi tineri studenţi gălăţeni.
"Evenimentul intitulat „Crosul Andreian” a fost dedicat unirii tinerilor din oraşul Galaţi într-o manifestare sportivă în vederea sprijinirii material şi spiritual a doi colegi de-ai lor studenţi în anul I la Universitatea „Dunărea de Jos”, dar orfani şi cu probleme de sănătate.
În implementarea cu succesc a acestui proiect filantropic şi recreativ, organizatorii au fost sprijiniţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea „Dunărea de Jos”, Primăria Galaţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a municipiului Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Fundaţia Comunitară Galaţi.
Pe tot timpul desfăşurării evenimentului, Asociaţia pentru Salvare, Recuperare şi Ajutor Umanitar (SRAU Galaţi) şi Asociaţia pentru Instruire în Situaţii de Urgenţă (UVSAR Galaţi) a asigurat asistenţa medicală a participanţilor.
Crosul desfăşurat pe o distanţă de 2000 de metri pe strada Domnească, una dintre principale artere de circulaţie din municipiul Galaţi, a adunat la linia de start peste 300 de tineri studenţi şi liceeni cu vârste peste 16 ani, dar şi persoane adulte, mulţi dintre ei iubitori ai sportului şi ai faptelor bune.
Punctul de sosire a fost la Muzeul Istoriei Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, acolo unde ocupanţii primelor trei locuri, dar şi ceilalţi participanţi au fost premiaţi de către organizatori.
Competitorii au primit medalii, diplome şi alte daruri, iar fondurile obţinute din donaţiile participanţilor vor fi utilizate exclusiv pentru sprijinirea celor doi tineri studenţi.
Între cei care au alegat astăzi s-a numărat şi tânărul Mircea Marian Petria, în vârstă de 31 de ani, multiplu campion paralimpic la atletism, dar şi alte persoane cu dizabilităţi care au dorit să fie alături de ceilalţi tineri participanţi la această faptă bună.
Prezent la eveniment, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, i-a binecuvânta pe toţi tinerii participanţi şi i-a felicitat pentru organizarea acestei manifestări sportive care are ca scop atât socializarea şi recreerea, cât şi ajutorarea unor tineri de către alţi tineri.
La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a invitat pe toţi în Salonul oficial al Muzeului eparhial unde le-a ţinut un cuvânt de învăţătură despre bucuria de a fi în comuniune unii cu alţii în săvârşirea faptelor bune, avându-l model şi îndrumător pe Sfântul Apostol Andrei.
Înaltpreasfinţia Sa le-a prezentat şi expoziţia foto-documentară dedicată împlinirii a 100 de ani de la Încoronarea Suveranilor României Mari, Regina Maria şi Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022).
La final, toţi cei prezenţi au mers împreună cu ierarhul locului în Capela acestei instituţii de cultură din Galaţi, unde s-au rugat şi s-au închinat la Sfintele Icoane", informează Arhiepiscopia.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu