Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia a fost revocat Recomandat

Luni, 14 Noiembrie 2022 11:57
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decizia fost luată în Adumarea Generală Ordinară a societăţii Damen Shipyards Mangalia SA şi a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 4562 din data de 31 octombrie 2022.
 Potrivit acestui document, acţionarii societăţii Damen Shipyards Mangalia SA, respectiv: Şantierul Naval 2 Mai SA şi Damen Holding B.V., au decis cu unanimitate următoarele:
(1) Revocarea lui Poot Emile Huibertus, cetăţean olandez, din funcţia de membru şi de preşedinte al Consiliului de Supraveghere începând cu data 09.09.2022.
(2) Numirea lui Vermeulen Matheus Christianus Henricus, cetăţean olandez, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere începând cu data 10.09.2022 şi până la data expirării mandatului său actual de membru în Consiliul de Supraveghere, respectiv până la data de 9.11.2022.
(3) Numirea lui Grosu Dorin - Ionuţ, din judeţul Mureş, domiciliat în Olanda, în funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere pentru perioada cuprinsă între 10.09.2022 şi 09.11.2022.

În urma modificării, Consiliul de Supraveghere va fi alcătuit din următorii şapte membri, numiţi în conformitate cu prevederile Contractului de Asociere:
1. Vermeulen Matheus Christianus Henricus
2. Zielhuis Lambert
3. Zaharia Manuel
4. Gâtej Marioara-Artemis
5. Ilie Cristian
6. Scarlat Florin-Dan
7. Grosu Dorin-Ionuţ.

Potrivit informaţiilor din Registrul Comerţului, Şantierul Naval 2 Mai SA are ca acţionar majoritar Ministerul Economiei, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 93.88781%. Restul capitalului social este deţinut de persoane fizice şi juridice. Dobrea Constantin-Dan, din Galaţi, este administrator/preşedinte Consiliu de Administraţie, în timp ce David Emilia-Mirela, din Prahova, şi Nicoară Lăcrămioara-Daniela, din Galaţi, sunt administratori provizorii. Director general este Jianu Doru şi Romar-Co Audit SRL este auditor.
Damen Shipyards Mangalia SA are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, şi se ocupă de construcţia de nave şi structuri plutitoare.
Asociaţii sunt Damen Holding B.V., cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 49%, şi Şantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%.
Ognef Dan-Egmond, din Galaţi, şi Constantin Liana-Laura, din Constanţa, sunt directori, iar Vorster Deon Andre, din Olanda, este membru în directorat/ preşedinte al directoratului. Poot Emile Huibertus, Vermeulen Matheus Christianus Henricus, Zielhuis Lambert, Zaharia Manuel, Gâtej Marioara-Artemis şi Ilie Cristian fac parte din consiliul de supraveghere, iar Constantin Liana-Laura este director, iar Kpmg Audit SRL este auditor.

Pentru anul 2019,  Damen Shipyards Mangalia a raportat o pierdere de 151.838.327 de lei, în timp ce în 2020 pierderea a fost de 108.673.335 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu