Poliţiştii locali vor acţiona cot la cot cu cei de la transporturi

Joi, 04 Iunie 2015 00:00
Publicat în Eveniment

Creşterea infracţionalităţii economico-financiare din zonele feroviare şi portuare ale Galaţiului dar şi numărul relativ mic de poliţişti pe care îi are la dispoziţie Poliţia Transporturi, plus deschiderea spre colaborare a Poliţiei Locale Galaţi au dus la crearea unui parteneriat unic în ţară. Pe scurt, conducerea Poliţiei Locale Galaţi, având acordul Primăriei Galaţi, a parafat un parteneriat cu poliţiştii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Galaţi, parteneriat valabil în zona oraşului Galaţi. 10 poliţişti locali vor acţiona cot la cot cu ai lor colegi de la Transporturi. Parteneriatul a intrat în vigoare de pe data de 2 iunie. 

„Cu Poliţia Transporturi avem o bună colaborare încă de anul trecut, dar acum aceasta s-a extins. Poliţia Locală va participa cu efective la constituirea patrulelor mixte de acţiune la nivelul Biroului de Poliţie Transporturi Navale Galaţi şi Postului de Poliţie T.F. Galaţi, cu un efectiv de zece poliţişti locali: cinci la Transporturile feroviare şi alţi cinci la Transporturile Navale. Câştigul este reciproc, şi pentru noi dar mai ales pentru comunitate, deoarece practic dublăm forţele patrulând un polişist local cu unul de la transporturi. Colegii care vor lucra cu poliţiştii de la Transporturi vor face şi cursuri pentru a conduce bărcile cu motor, astfel încât parteneriatul să fie egal. Fiecare poliţist al nostru va putea acţiona exact la fel cu al său coleg de la Poliţia Transporturi”, a precizat Mihai Manoliu, director Poliţia Locală Galaţi. 

Comisarul şef Petrică Hahui, şeful Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Galaţi, a salutat acest parteneriat, care ajută foarte mult activitatea Poliţiei Transporturi. „Poliţia Transporturi beneficiază de o organigramă redusă, din păcate, şi de aceea atragerea colaborării altei instituţii de aplicare a legii, în acest caz Poliţia Locală, este mai mult decât salutară. În zona portuară şi feroviară a scăzut infracţionalitatea cu violenţă, dar cea economico-financiară este în creştere. Am început acest proiect comun în 2014, în staţia CFR Galaţi. Acolo deja avem non stop un poliţist local şi unul de la transporturi. Începând din 2 iunie vom avea această colaborare şi pe parte de poliţie. Vom putea astfel să extindem zona de intervenţie. Noi nu putem asigura, la momentul prezent, doi poliţişti pe tura de serviciu. Poliţia Transporturi lucrează non stop, şapte zile din şapte, 24 de ore din 24 de ore, deci suntem permanent în gări, în trenuri şi porturi, şi ca atare trebuie să apelăm la o serie de instituţii cu care prin legea de funcţionare avem atribuţii comune în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului, siguranţa obiectivelor, siguranţa bunurilor, a patrimoniului. Cooperarea cu Poliţia Locală a demarat încă din 2014, pe transporturi feroviare, iar de ieri avem patrule comune şi în zona portului Galaţi. Vreau să precizez că, în cadrul acestor cooperări, colegii de la Poliţia Locală ne sunt parteneri, lucrăm pe post de egalitate”, a declarat comisar-şef Petrică Hahui.  

În urma colaborării dintre poliţiştii locali şi cei de la transporturi, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2014 au fost întreprinse 240 misiuni, au fost legitimate peste 700 de personane, au fost aplicate 112 sancţiuni contraventionale, s-a intervenit la cinci evenimente sesizate prin 112 şi au fost constatate 14 infracţiuni, din care 10 de port fără drept de obiecte periculoase.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu