Poliţiştii, măsuri speciale de Sfânta Marie Mare

Vineri, 14 August 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni vor fi la datorie zilnic în acest sfârşit de săptămână, când creştinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Marie Mare. Poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier. „Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în acest sfârşit de săptămână, poliţiştii gălăţeni vor fi angrenaţi în misiuni pentru menţinerea climatului de normalitate şi preîntâmpinarea oricăror incidente de natură a afecta manifestările religioase şi culturale organizate inclusiv în aer liber. De asemenea, poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. Din echipele angrenate în misiuni fac parte poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase. Totodată, vor fi avute în vedere şi zonele de agrement, activităţile specifice urmând a se desfăşura şi în colaborare cu efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi alte forţe cu atribuţii în domeniu. La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au fost pregătite rezerve de intervenţie pentru zonele cu aflux mare de credincioşi, care vor acţiona, dacă situaţia va impune, pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite de această sărbătoare, pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative”, a precizat cms. Ştefan Gohoreanu, de la IPJ Galaţi. În această perioadă, în locurile aglomerate vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a tâlhăriilor,  furturilor de/din bagaje şi din buzunare, pentru prevenirea şi combaterea actelor de cerşetorie şi vagabondaj. 

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi la orele de vârf, pe principalele artere şi drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Vor fi avute în vedere traseele de acces către zonele aglomerate şi lăcaşurile de cult pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale.

De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu