Petreceri cu lăutari în faţa blocului, dar fără amenzi

Marți, 25 August 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultima vreme, în Galaţi, mai ales în cartierul Micro 40, dar nu numai, locatarii au asistat la nunţi care, timp de cel puţin o oră, fie îi înnebuneau cu zgomotul, fie blocau stradă cu totul. Maşini de fiţe, lume avută... şi petrece printre blocuri, chiar dacă asta e interzis. Amenda pentru o astfel de distracţie ajunge la 1.000 de lei, la care se mai adaugă încă 500 dacă se consumă şi alcool. Poliţiştii locali au prins în flagrant doar una dintre ultimele nunţi, dar nu una dintre blocuri, ci una care se desfăşura ilegal pe Faleza Inferioară. Imaginile au ajuns pe internet, spre fala celor care le-au organizat, şi aşa s-a văzut ce petreceri s-au încins în Micro 40 de pe 18 august încoace. În cartierul Micro 40, duminică trecută şi cu doar cinci zile în urmă au avut loc nunţi de au sculat din somn şi morţii. Lăutari, lume multă sau circulaţie blocată de hora miresei au adunat lume ca la bâlci. Însî prea puţini dintre locatarii zonei se simt deranjaţi de aşa ceva. 

„Dar mie îmi place, să fie veselie, să fie nuntă mare... Ce, numai înmormântări să avem?!”, spunea o trecătoare care locuieşte în zona unde au avut loc nunţile care pe unii i-au deranjat foarte mult. Alt domn susţine că e democraţie şi că fiecare face ce vrea. Puţini au curajul să spună că muzică a fost prea tare, dar… ştiu în ce cartier locuiesc. 

„Au dat muzica tare şi era ora 13, mai dormeau copii, dar... deh, nu a ţinut decât 30 de minute. Asta e, suntem în Micro 40!“, a spus alt locatar din cartier. 

Poliţiştii locali au dat amenzi, dar nu la cele două nunţi devenite celebre pe internet, ci la o a treia, care ar fi blocat Faleză Inferioară. Oricum, o astfel de distracţie costă. „Poliţia Locală intervine în astfel de situaţii. Se dau amenzi de la 200 la 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, la care se adaugă amenzi de la 100 la 500 de lei dacă se consumă şi alcool“, a precizat Aurelia Matei de la Poliţia Locală Galaţi. Cu lăutari vestiţi sau nu ori nuntaşi cu obraz mai gros, obiceiul nunţilor în strădă nu prea are cum să dispară, mai ales că nu costă prea mult nici amenzile poliţiştilor. Intră la cheltuielile de nuntă... 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu