Peşte şi icre vândute ilegal în Galaţi Recomandat

Marți, 07 Martie 2023 10:23
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În zilele de 1, respectiv 2 martie 2023, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul de Poliţie Transporturi Navale Galaţi au acţionat pe linia combaterii infracţiunilor de braconaj piscicol, transportului, colectării şi comercializării de peşte şi produse din peşte.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost depistate, în flagrant delict, 4 persoane care transportau şi ofereau spre vânzare, fără documente legale, 500 de kg de peşte de diferite specii (crap, şalău, ştiucă), 36 de kg de icre de peşte şi 800 de ţigarete, fără timbru de acciză a statului român, toate cele enumerate fiind estimate la 33.000 de lei.
Întreaga cantitate de peşte menţionată mai sus, precum şi cele 36 de kg de icre, au fost ridicate, în vederea confiscării, fiind predate unei societăţi comerciale de profil şi au fost  întocmite 4 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peste, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 litera h din O.U.G. nr. 23/2008.
Cercetările vor fi continuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Navale Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu