Miting aerian la Vădeni

 
Vineri, 29 Mai 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectacol pe cer în acest weekend la aerodromul Aerial Club de la Vădeni, în judeţul Brăila. Mitingul aerian „Borş de peşte la Vădeni”, devenit deja o tradiţie, a ajuns la cea de-a opta ediţie. Sâmbătă, de la ora 10.00, iubitorii zborului şi nu numai sunt aşteptaţi să petreacă o zi însorită, în sunetul motoarelor de aviaţie, cu mici la grătar şi bere rece, muzică bună şi toate celelalte ingrediente care au făcut un succes din ediţiile precedente. 

În premieră, anul acesta Forţele aeriene române au confirmat participarea la acţiunea organizată de aeroclubul gălăţean. De la aeroportul din Mihail Kogălniceanu vor decola două avioane de vânătoare MIG 21 Lancer iar de la Şcoala de aplicaţie a Forţelor aeriene de la Bobocu va veni la Vadeni o formaţie de trei avioane de antrenament IAR 99 Şoim, spre încântarea spectatorilor. Este o ocazie unică de a-i vedea la Vădeni pe piloţii militari români. Va urma demonstraţia de zbor a aparatelor ultrauşoare, care va prezenta cele mai moderne motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din ţară. Vor fi evoluţii atât solo cât şi în formaţie, în care instructorii de zbor prezenţi la Vădeni vor arăta publicului cât de spectaculos dar şi cât de sigur este zborul cu aceste aparate.   

În jurul orei 14.00, când motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul Aerial Club, vor putea să stea de vorbă cu piloţii, să obţină autografe şi să facă fotografii, spre încântarea celor mici dar şi a celor mari. 

După ora 17.00, până la apusul soarelui, toţi cei care vor să simtă „pe pielea lor” magia zborului vor putea să facă zboruri de agrement în zona Galaţi-Brăila. Ziua nu se încheie, însă, la apusul soarelui, când păsările metalice vor intra în hangare pentru o binemeritată odihnă. Seara este timpul pentru hangar party şi pentru celebrul, deja, borş de peşte preparat cu măiestrie de un bucătar din Brăila.

Sărbătoarea aeronautica de la Galaţi şi Brăila continuă şi duminică pentru cei care nu au reuşit să zboare în ziua mitingului aerian. 

Tot în premieră, anul acesta, iubitorii aviaţiei dar şi cei care consideră că istoria şi tradiţiile româneşti merita mult mai mult, pot să ajute Aerial Club într-un important proiect derulat împreună cu Asociaţia piloţilor şi proprietarilor de aeronave (AOPA România) şi Muzeul naţional al aviaţiei române. Este vorba despre rastaurarea unui avion militar de tip IAR 93, care a avut înmatricularea 229. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu