Localităţile Cosmeşti şi Movileni vor fi racordate în totalitate la apă şi canalizare Recomandat

Miercuri, 18 Iulie 2018 16:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Apa Canal S.A. Galaţi a anunţat semnarea contractului de lucrări pentru „GL-CL-03 – Alimentare cu Apă şi Canalizare în Aglomerările Cosmeşti şi Movileni şi Conducta de Transfer UAT Matca-SEAU Tecuci”, din cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Galaţi, în perioada 2014 – 2020". Contractul de lucrări, în valoare de 51.065.286,32 lei, fără TVA, adică aproximativ 11 milioane de euro, fără TVA, a fost semnat cu Asocierea S.C. Rotary Construcţii S.R.L., Bucureşti - Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 S.A., Bucureşti.

În cadrul contractului se vor executa lucrări la sistemul de alimentare cu apă şi apă uzată, proiectare şi execuţie lucrări de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, staţii pompare apă uzată, branşamente, racorduri, subtraversări şi supratraversări, întocmire documentaţii pentru obţinere avize şi autorizaţii în aglomerările Cosmeşti şi Movileni şi conducta de transfer UAT Matca-SEAU Tecuci. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, iar durata de execuţie a contractul de lucrări este de 28 luni execuţie, de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor. Lucrările ce urmează a fi executate vor fi: extindere aducţiune – 13,886 km, reţea de distribuţie apă – 9,178 km, reţea de canalizare – 73,064 km inclusiv conductele de refulare, reabilitare şi construire 1 staţie de repompare aducţiune nouă şi 4 staţii pompare reabilitate, 2 rezervoare, 7 staţii de pompare apă uzată.

Apa Canal S.A. Galaţi a anunţat cu numai câteva zile în urmă că a fost semnat şi contractul de lucrări „GL-CL-01 – Alimentare cu Apă şi Canalizare în Aglomerările Galaţi şi Smârdan”, din cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Galaţi, în perioada 2014 – 2020", în valoare de 102.821.009,87 lei, fără TVA, adică aproximativ 22 de milioane de euro, fără TVA. În cadrul acestui contractul se vor executa lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi de canalizare, reabilitare şi extindere gospodării de apă, staţii de pompare apă potabilă şi staţii de pompare apă uzată, branşamente de apă, racorduri de canalizare, subtraversări şi supratraversări ape, drumuri, căi ferate, în municipiul Galaţi şi comuna Smârdan.

Citeşte AICI şi "Apă şi canalizare pentru cartierele Fileşti, Barboşi, Valea Oraşului şi Traian Nord"

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu