„Live” şi „Aferim!”, oferite cinefililor gălăţeni

Luni, 08 Iunie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu“, al cărei preşedinte este Bogdan Radu Brînzan, continuă încercările de a aduce un strop de cultură gălăţenilor, în condiţiile în care oraşul nostru se poate „mândri” cu cinematografe nefuncţionale şi cu o grădină de vară lăsată în paragină, dar care era odată luată cu asalt de cei care doreau să vadă un film sau un spectacol de varietăţi. Potrivit lui Radu Bogdan Brînzan, următorul eveniment cultural va fi reprezentat de proiecţia filmelor „Live” şi „Aferim!” la Casa de Cultură din Galaţi, pe 12 şi 13 iunie. „Ne dorim să aducem şi alte filme străine şi româneşti, în special în weekend. Mizăm pe participarea dumneavoastră şi vă invit să vă procuraţi bilete la filmele «Live» şi «Aferim!» ce vor fi proiectate pe 12 şi 13 iunie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletele sunt la preţul de 10 şi 15 lei şi se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură, zilnic, între 9-17”, ne-a declarant Radu Bogdan Brînzan.

Debutul în regie al lui Vlad Păunescu, lungmetrajul „Live” ajunge la Casa de Cultură din Galaţi şi va fi proiectat vineri, 12 iunie, de la ora 20:00 şi sâmbătă, 13 iunie, de la ora 17:30, evenimentul fiind organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor şi Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Pelicula îi are în distribuţie pe actorii Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonţ, Andrei Huţuleac.

Lungmetrajul „Live” spune povestea Emei, intrerpretată de Rodica Lazăr, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusă să îşi pună la bătaie sănătatea, dar şi toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce însă în mijlocul unui scandal de proporţii care îi va schimba dramatic viaţa. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriaşe şi periculoase maşinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

„Aferim!”, cel mai aşteptat film românesc al anului, ajunge şi el la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi. Lungmetrajul premiat la Festivalul Internaţional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude, va fi proiectat la Galaţi vineri, 12 iunie, de la ora 17:30, şi sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20:00. Unul dintre cele mai ample proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma). Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu. Din distribuţie fac parte: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu