La braconaj cu autoturismul neînmatriculat

 
Vineri, 28 August 2015 00:00
Publicat în Eveniment

În data de 26 august, în jurul orei 2.00 pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control în zona de competenţă un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Scânteieşti, un autoturism marca Volskwagen Passat, condus de cetăţeanul român N. C., în vârstă de 61 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi. În urma efectuării verificărilor specifice în bazele de date, lucrătorii noştri au constatat că plăcuţele de înmatriculare aplicate pe autoturism nu sunt atribuite niciunui autovehicul, iar autoturismul respectiv nu este înmatriculat. 

Întrebat despre provenienţa plăcuţelor de înmatriculare, bărbatul a declarat că le-a găsit în curtea unui prieten, le-a luat şi le-a aplicat pe autoturismul căruia îi expirase numerele de înmatriculare provizorii şi nu reuşise să o înmatriculeze. 

La controlul efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate o armă de vânătoare montată şi cinci cartuşe de vânătoare calibru 12 mm, despre care bărbatul a declarat că este a lui şi intenţiona să o folosească pe unul din terenurile agricole de pe raza comunei Scânteieşti, unde este administrator.

Lucrătorii noştri au întocmit pe numele lui N. C. lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionare pentru fondul cinegetic respectiv.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu