IREAL! Tot stadionul a "plâns" la meciul Oţelul Galaţi - FCSB din cauza gazului lacrimogen Recomandat

Vineri, 11 Noiembrie 2022 12:33
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Joi, 10 noiembrie 2022, FCSB a remizat pe terenul celor de la Oţelul Galaţi, scor 0-0, în runda a doua din grupele Cupei României, după cum Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Oţelul, remiză albă cu FCSB".

Partida a fost una spectaculoasă atât pe teren, cât şi în tribune, însă incidentele nu au lipsit, notează digisport.ro.

În minutul 86, meciul a fost întrerupt după ce arbitrii şi jucătorii au acuzat probleme de respiraţie cauzate de gazele lacrimogene.

Din primele informaţii, se pare că spray-ul unui jandarm s-ar fi declanşat accidental, după ce s-a agăţat de un gard pe care se sprijinea agentul de ordine.

Toţi cei de pe teren au acuzat probleme de respiraţie şi usturimi în zona ochilor, iar meciul a fost oprit timp de câteva minute, până când gazele s-au mai risipit. 

De asemenea, în urma incidentului, o parte dintre spectatori a fost evacuată din tribune, potrivit sursei citate.

Scuze de la Jandarmeria Galaţi

Jandarmeria din Galaţi nu a rămas fără reacţie după acest accident incredibil şi astăzi, vineri, 11 noiembrie 2022, şi-a prezentat scuze, printr-un comunicat, faţă de suporteri şi cele două cluburi:

"Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi transmite scuze publice tuturor spectatorilor de la evenimentul sportiv desfăşurat în data de 10 noiembrie a.c., cât şi reprezentanţilor celor două cluburi sportive, a jucătorilor şi oficialilor, pentru disconfortul creat ca urmare a descărcării accidentale a unui dispozitiv iritant lacrimogen.

Spre finalul partidei de fotbal, la solicitarea firmei de pază care asigura ordinea publică în incinta arenei sportive, o grupă de jandarmi s-a deplasat în interiorul tunelului de acces către terenul de joc pentru a preveni eventuale incidente.

În momentul deplasării jandarmilor, în interiorul tunelului, unul dintre jandarmi a declanşat dintr-o eroare dispozitivul iritant lacrimogen, moment în care substanţa s-a dispersat din tunel către tribune şi terenul de joc.

În urma acestui incident, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi a dispus de urgenţă verificarea împrejurărilor care au condus la producerea acestei situaţii.

Încă o dată ne exprimăm regretul pentru producerea acestei situaţii neplăcute şi imediat după terminarea verificărilor vă vom comunica măsurile luate", se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu