Intrare gratuită la Observatorul astronomic de ZIUA ASTRONOMIEI

 
Vineri, 24 Aprilie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează Ziua Astronomiei (Astronomy Day) în data de 25 aprilie 2015, pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei. În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Manifestarea va consta într-o serie de observaţii astronomice nocturne pentru public, între orele 20.00 – 00.00, intrarea fiind gratuită în acest interval. Vizitatorii vor putea participa la observaţii care vor viza munţii şi craterele de pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, precum şi roiurile de stele sau stelele duble. La observaţiile astronomice vor fi folosite mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm.

De asemenea, publicul va putea descoperi în acestă seară specială principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară. În sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic vor fi difuzate diferite prezentări de astronomie.

Trebuie menţionat faptul că, în cazul în care vremea nu va fi favorabilă observaţiilor astronomice (nori sau ploaie), organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula activităţile anunţate mai sus.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu