Incendiu mortal din cauza suprasolicitării mijloacelor de încălzire

Marți, 17 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deces în urma unui incendiu petrecut la un bloc de pe str. Regiment 11 Siret. O femeie în vârstă de 78 de ani, fostă profesoară, imobilizată la pat din cauza bolii, a murit intoxicată cu fumul provocat de un incendiu. Un scurt-circuit al prizei în care erau băgate caloriferul electric dar şi perna electrică a curmat viaţa bătrânei. Vecinii s-au alertat marţi dimineaţă, pe la ora 5.00, când un fum gros a început să ajungă în celelalte apartamente şi pe scara blocului. 

„Venea fum pe lângă calorifer. M-am gândit că mi-a luat mie foc ceva, dar nu era de la mine. Mi-am dat seama că e de la vecina de jos. Dar cred că a ars mocnit vreo două-trei ore până când am observant. Dacă nu mă trezeam, probabil că muream şi eu. Aşa de gros era fumul, că nu vedeam nici becul. Este frig în bloc şi încerca şi ea să se încălzească, doar nu s-a dat drumul la căldură în tot oraşul...“, a spus Constantin Panaite, vecinul care a descoperit ce se întâmpla. Bătrânul a dat alarma şi a sunat preşedintele  asociaţiei de locatari. 

„Am urcat şi eu să văd ce se întâmplă. Era fum peste tot la etaj şi mai sus. Am văzut cum intra fumul şi pe lângă calorifere, am văzut că au căzut siguranţele, erau firele arse... Am sunat repede la 112. Din păcate, au găsit-o moartă în casă”, spunea Petru Tofan, preşedintele asociaţiei de locatari. 

Pompierii au stabilit drept cauză a incendiului un scurt-circuit provocat de suprasolicitarea unei prize. 

„S-a intervenit pentru a se stinge incendiul care se manifesta în bucătărie. Acolo a fost găsită o persoană decedată. Din primele cercetări a reieşit că incendiul a fost cauzat de un scurt circuit la tripla de la care se alimentau un calorifer şi o pernă electrică“, a precizat mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi. Echipa medicală SMURD sosită la faţa locului nu a mai putut decât să constate decesul.

„Era un fum gros care apăruse în urma unui scurt-circuit şi acesta a şi fost, cel mai probabil, cauza decesului“, a declarat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu