Încă aproape 1.500 de gălăţeni vor să fie independenţi termic Recomandat

Joi, 19 Iulie 2018 16:31
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţenii au depus, până în prezent, aproape 1.500 de dosare pentru a obţine ajutorul, în valoare de 3.000 de lei, oferit de Primăria municipiului Galaţi pentru achiziţionarea unei centrale termice sau alt sistem de încălzire, informează municipalitatea. "Până joi, 19 iulie 2018, s-au depus 1.459 de dosare în vederea obţinerii ajutorului financiar, în valoare de 3.000 de lei, pentru achiziţionarea unor surse alternative de încălzire şi apă caldă", se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi. Anul trecut, aproximativ 7.700 de gălăţeni au beneficiat de acest ajutor financiar.
Edilul oraşului, Ionuţ Pucheanu, încurajează cetăţenii care nu au solicitat încă ajutorul, să facă acest demers. "Îi încurajez pe gălăţeni să devină independenţi din punct de vedere termic şi să solicite ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona propriile surse de încălzire şi apă caldă. Îi sprijinim pe cetăţeni şi le oferim posibilitatea de a alege singuri cum să îşi încălzească locuinţele începând din sezonul rece 2018-2019, în condiţiile în care actualul sistem centralizat de termoficare este ineficient şi generator de pierderi", spune Ionuţ Pucheanu.
De asemenea, în comunicatul citat, municipalitatea face precizarea că ajutorul financiar de 3.000 de lei nu poate fi accesat de gălăţenii beneficiari ai programului de modernizare a celor 20 de puncte termice şi transformarea acestora în microcentrale de cartier alimentate cu gaz, decizie pe care cotidianul Monitorul de Galaţi a anunţat-o şi despre care a relatat AICI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu