În Umbrăreşti, s-au finalizat lucrările de decolmatare şi reprofilare a râului Bârlad Recomandat

Joi, 21 Mai 2020 12:08
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad (ABAPB) prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi a finalizat lucrările de decolmatare şi reprofilare a râului Bârlad în comuna gălăţeană Umbrăreşti, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Compartimentul Relaţii cu Presa al instituţiei, informează Agerpres.
Potrivit sursei citate, la obiectivul "Reamenajare a albiei regularizate a râului Bârlad, mal stâng" s-au efectuat lucrări pe o lungime de 400 metri, respectiv 300 metri - lucrări de decolmatare şi 100 metri - lucrări de consolidare cu anrocamente.
În această perioadă angajaţii SGA Galaţi vor continua lucrările pe cursul de apă Bârlad în comuna Munteni, judeţul Galaţi, la obiectivul "Reamenajare a albiei râului Bârlad, mal drept" pe o lungime de 430 metri din care 240 metri - lucrări de decolmatare şi 190 metri - lucrări de consolidare cu anrocamente din piatră.
Lucrările sunt necesare pentru că viiturile din decursul ultimilor ani au condus la producerea de eroziuni ale malurilor râului Bârlad existând posibilitatea de a pune în pericol stabilitatea digurilor de apărare.
În acest context, personalul ABAPB a intervenit prompt în vederea stopării fenomenelor de eroziune ale malurilor, prin lucrări de consolidare pentru protecţia liniei de apărare împotriva inundaţiilor.
Totodată, sunt în curs de finalizare lucrările pentru mărirea secţiunii de scurgere a cursului de apă Corozel din comuna Matca, judeţul Galaţi, pe o lungime de 3,65 kilometri.
Scopul acestor lucrări, de mărire a secţiunii de scurgere, prin operaţiuni de decolmatare şi reprofilare a albiei, este de a reduce riscul de producere a fenomenelor de inundaţii şi de a creşte gradul de apărare a populaţiei şi obiectivelor socio-economice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu