În 2020, a plouat cu amenzi de la Locală în lupta cu pandemia Recomandat

Marți, 02 Februarie 2021 15:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu luna martie a anului 2020, în contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice existente, determinată de răspândirea noului coronavirus, Poliţia Locală Galaţi a desfăşurat activităţi specifice sub conducerea operaţională a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Pentru respectarea prevederilor legale impuse de situaţia pandemiei, poliţiştii locali au urmărit şi acţionat pentru: respectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor; identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva celor care nu respectă măsura distanţării sociale; identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care nu respectă obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă; identificarea şi evidenţa persoanelor fără adăpost, precum şi adăpostirea lor la C.U.P.A. Urmare a acestor verificări, poliţiştii locali au aplicat peste 4.800 de sancţiuni.

De asemenea, zilnic, au fost întreprinse acţiuni în mijloacele de transport în comun, ocazie cu care au fost verificate aproximativ 18.600 de asemenea mijloace. În urma acestor controale au fost sancţionaţi contravenţional 821 de călători descoperiţi că nu purtau mască de protecţie. La rândul lor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroului Evidenţa Persoanelor au acţionat, cu forţe proprii sau în comun cu personal din cadrul structurilor de ordine publică, cu precădere în pieţele agroalimentare cât şi la societăţile de transport în regim taxi şi unităţile de alimentaţie publică. Pe timpul acestor verificări au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 64.600 de lei.

Tot în perioada menţionată, Poliţiei Locale Galaţi i-au fost repartizate 16 centre de carantină unde au fost adăpostite un număr de 1.100 de persoane. Totodată, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Organizare Misiuni şi Control Acces, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Asistenţă Medicală, au efectuat verificări privind respectarea măsurilor întreprinse la nivelul municipiului Galaţi. În urma acestor acţiuni au fost întocmite un număr de 448 de procese verbale de verificare la asociaţii de proprietari, centre rezidenţiale, cluburi sportive, instituşii de cultură sau unităţi spitaliceşti.

Ca urmare a pandemiei, poliţiştii locali au efectuat verificări şi la domiciliile persoanele care trebuiau să respecte măsura autoizolării. Astfel, poliţiştii locali au efectuat 12.841 de verificări, unele persoane fiind verificate de mai multe ori. Cu prilejul acestor acţiuni au fost identificate 217 persoane care au încălcat legislaţia specifică în sensul că, pentru perioade scurte de timp, părăsiseră locul declarat pentru autoizolare. În aceste cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu