GALERIE FOTO: S-au încheiat lucrările de modernizare la Şcoala 11 din Galaţi Recomandat

Joi, 08 Septembrie 2022 10:56
Publicat în Eveniment

S-au încheiat lucrările de modernizare la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (nr. 11), din cartierul Ţiglina III, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 11,5 milioane de lei, informează Primăria municipiului Galaţi. „Investiţiile în educaţie sunt o prioritate pentru noi. La Şcoala nr. 11 «Mihail Sadoveanu» am prevăzut modernizarea şi reabilitarea clădirilor în care învaţă copiii, dar şi reabilitarea sălii şi a terenului de sport. Elevii şi profesorii s-au întors acum într-un spaţiu complet schimbat, modern şi sigur. În plus, avem acum proiecte de modernizare, în diferite stadii, în valoare de peste 50 de milioane de euro pentru alte 50 de unităţi de învăţământ”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
La Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, s-au modernizat şi reabilitat corpurile A şi B unde se desfăşoară cursurile, precum şi sala de sport şi terenul de sport. Lucrările au vizat: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; refacerea trotuarelor; refacerea şarpantei din lemn cu învelitoare din ţiglă metalică; reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum prin instalarea de panouri fotovoltaice; instalare sisteme de climatizare; modernizarea instalaţiei de iluminat; montarea echipamentelor de măsurare a consumurilor de energie pentru încălzire, apă rece şi apă caldă de consum; montare parchet din sălile de clasă şi sala de sport; reabilitare casa scării, holuri şi grupuri sanitare; înlocuire uşi interioare; instalaţie semnalizare incendiu, complet echipată; realizare gospodărie de apă şi montare hidranţi exteriori; reabilitare teren de sport; refacerea împrejmuirii şcolii; refacere iluminat exterior; refacere spaţii verzi şi montare sistem de irigare automată; refacere alee pietonală dalată şi amenajare rigole preluare ape pluviale; refacere covor asfaltic alei de acces şi parcare; instalare sistem antiefracţie şi sistem supraveghere video.
Valoarea totală a proiectului este 11.538.601,01 lei, din care finanţare europeană nerambursabilă în sumă de 11.211.436,40 lei. Proiectul Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galaţi, Cod SMIS 120287, a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiţii 10.1 - Investiţiile în educaţie, şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv specific 10.1 - Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel de proiecte nr. POR/10/2017/10/10.1b/7regiuni, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu