Galaţi: Sicrie pe 4 roţi oprite în trafic de poliţie şi RAR (VIDEO) Recomandat

Luni, 08 August 2022 14:11
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi, în colaborare cu reprezentanţii Regiei Autonome Registrul Auto Român, au desfăşurat, în perioada 05 - 07.08.2022, în judeţul Galaţi, o acţiune care a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
În cursul acţiunii, au fost verificate 25 de autovehicule destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone şi 45 de autovehicule cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri.
Au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 27.695 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, şi 2 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Totodată, poliţiştii au reţinut 28 de certificate de înmatriculare ale vehiculelor, precum şi un permis de conducere.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, au fost verificate 15 vehicule care efectuau transport public de marfă cu masa totală autorizată mai mare de 2,5 tone, precum şi 8 vehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 13.000 de lei (două pentru nerespectarea prevederilor O. G. 37/2007 privind stabilirea cadrului legal de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, şi una pentru nerespectarea prevederilor H.G. 68/2012, republicată, în acest caz fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni).
De exemplu, pe D.J. 251, în localitatea Matca, poliţiştii au oprit în trafic un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, al cărui conducător auto efectua transport public de mărfuri. Cu ocazia controlului, s-a constatat că pe impulsorul cutiei de viteze era montat un magnet, acest fapt conducând la alterarea datelor înregistrate, precum şi a informaţiilor conţinute în raportul imprimat, pentru ziua în curs. Conducătorul auto, un bărbat, din judeţul Vaslui, a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în cuantum de 9.000 de lei.
De asemenea, un bărbat, din municipiul Tecuci, a fost depistat de poliţişti, pe strada 1 Decembrie 1918, din localitate, în timp ce conducea un autoturism care prezenta defecţiuni la sistemul de iluminare şi, pe geamurile laterale faţă, avea montate folii care estompează vizibilitatea. Acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantul de 1.305 lei, fiindu-i reţinut certificatul de înmatriculare al vehiculului, până la remedierea deficienţelor. VEZI VIDEO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu